Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvolte správné zatížení plovoucí podlahy

14. 10. 2011 | Moderní bydlení
Bude vaše podlaha do bytu, nebo snad komerčních prostor a firem? Je nutné správně vybrat zátěžovou třídu, aby lamely sloužily tak dlouho, jak bude potřeba. Pro orientaci v zátěžové třídě existují dvě číselné kategorie, a to zvlášť pro bytové (třída 21, 22, 23) a komerční prostory (31, 32, 33).

U většiny podlah najdete kombinaci obou těchto čísel. Označení 21/31 potom znamená podlahu vhodnou jen pro mírnou zátěž (ložnice, pokoje pro hosty, běžné kanceláře), 22/32 ukazuje na střední zátěž (jídelny, obývací pokoje, malé obchůdky) a konečně vysoká zátěž 23/33, se kterou nebude problém ani v kuchyni, nákupním centru nebo na chodbách.

plovoucí podlahaKvalita podkladu je nejdůležitějším faktorem životnosti podlahy. Musí být bezpodmínečně pevný, suchý, čistý a hlavně zcela rovný. Nerovnosti by neměly přesáhnout 2 mm. Lamely můžete také pokládat na původní dřevěnou nebo vinylovou podlahu.

Rozumné je pořídit si podložku, která podlahu odhluční. Kročejová izolace je nezbytná pro vyrovnání povrchu a utlumení hluku, v panelových domech je přímo nutností.

Pod laminátovou dlažbu se navíc používá speciální PE folie jako ochrana před vlhkem. Rozhodně se na podkladových materiálech nesnažte ušetřit, prodlouží vaší podlaze životnost a sousedům ochrání nervy.

Zdroj: OBI.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !