Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 důvodů k návštěvě Chorvatska v zimě

5. 11. 2020 | Evropa
-Komerční sdělení-

Je jasné, že Chorvatsko je jednou z nejčastěji vyhledávaných destinací v létě, nicméně i v zimě sem zavítá nezanedbatelné množství turistů. Nedovedete si představit, co se dá dělat v Chorvatsku v zimě?


Zde je jen 10 důvodů,

proč se zimní návštěva

Chorvatska vyplatí.


    1. Vánoční trhy

Vstupte do vánoční atmosféry a oslavte slavnosti sezóny na oceňovaném adventu v Záhřebu. Hlavní náměstí Ban Jelacic v chorvatském hlavním městě a okolní oblasti se staly ústředím slavností s tradičními trhy, stánky řemesel, vánočními výzdobami, koncerty, tradičními zimními lahůdkami a dalšími. Dospělí a děti se mohou také těšit na kluziště pod širým nebem v Ice Parku v Záhřebu.
Po celé zemi jsou také fantastické vánoční trhy, a to i na dalmatském pobřeží, jako je Split, Zadar a Dubrovník.

Ubytování  v Chorvatsku    2. Termální prameny

Po celé zemi je spousta vynikajících termálních lázní, kde si můžete namočit tělo. Mezi ty lepší v celé zemi patří:
    • Stubičke Toplice,
    • Sveti Martin na Muri,
    • Tuhelj,
    • Varaždinske Toplice,
    • Daruvarske Toplice,
    • Krapinske Toplice.
 

  3. Ušetříte peníze

Mnoho výdajů, jako jsou letenky, hotely a doprava, zlevní mimo hlavní letní turistickou sezónu. Ubytování Chorvatsko tak bude stát znatelně méně než v hlavní letní turistickou sezónu.


    4. Zimní kuchyně

Zima v Chorvatsku je skvělou příležitostí k vychutnání některého z tradičních zimních pokrmů. Sarma, Grah (fazolová polévka), kupus, bakalar a různé dušené maso vařené nad ohněm jsou ty nejlepší pochoutky. A co teprve ta romantika, když si dáte skvělé jídlo a sklenku místního vína u krbu s plápolajícím ohněm!


    5. Zimní festival v Dubrovníku

Na 40denním dubrovnickém zimním festivalu se v jihotalmatském městě uskuteční řada akcí pro každého. V zimě se v Dubrovníku konají koncerty, bruslení, vánoční hry, živá hudba, divadlo, muzea a galerie a spousta dalších.


    6. Procházka po pláži

Ano, může být zima, ale pobřeží může i nadále vytvářet ohromující jasné, slunečné dny. Proto byste si neměli zapomenout sluneční brýle ani v zimním čase. Můžete dokonce využít slevy na Eyerim a ušetřit tak peníze na svou dovolenou. Můžete si užít krásnou procházku, ponořit se do vůní Jaderského moře a užít si čerstvý vzduch. Pláž budete mít většinou jen pro sebe – pro procházky jako stvořené!


    7. Navštivte ohromující národní parky

Zima je jednou z nejpozoruhodnějších dob návštěvy slavných chorvatských národních parků. Kromě toho, že se vyhnete davům, vás čekají nádherné památky. Zamrzlé vodopády Plitvických jezer jsou jedním z nejkouzelnějších míst, která můžete vidět. Ohromující procházka národními parky Plitivica nebo Krka vás nezklame.

    8. Lyžování

Zatímco Chorvatsko je známé svým pobřežím a plážemi, v zimě zde obvykle pořádně napadne sníh, abyste si mohli užít lyžování na horách. Hora Mèdvednica, která se nachází severně od Záhřebu, má nejvyšší vrchol 1035 metrů (Sljeme – kde se také koná lyžařský závod Světového poháru).
Můžete také navštívit lyžařské středisko Platak, nacházející se severně od Rijeky, a Velika na jižních svazích hory Papuk.

    9. Klid

Pokud jste někdy navštívili Chorvatsko v létě, jistě víte, že některá místa mohou být docela přeplněná. Představte si, že si užíváte místa Dalmácie prakticky sami, cestu prázdným trajektem na ostrovy, klidnou procházku kolem Plitvických jezer nebo stůl podle vašeho výběru v konkrétní restauraci. Na všechno tohle budete mít skvělý klid.

    10. Kultura a slavnosti

Koncerty, výstavy, hry a představení probíhají po celý rok ve velkých městech. Každou zimu se zde v posledním desetiletí koná Noc muzeí, kde můžete zdarma navštívit více než 200 muzeí a galerií ve více než 100 chorvatských městech.
Zima je také karnevalový čas pro celou zemi. Každý rok v únoru vychází do ulic více než 20 000 umělců, kteří se účastní pouličních večírků, maškarních plesů a dalších akcí po celém Chorvatsku. Rijecký karneval je pravděpodobně nejslavnější ze všech.

Chorvatsko je velmi klidná a relaxační destinace,

tak vyrazte na dovolenou i v zimě!




Zdroj obrázku:
Joachim Bago / Shutterstock.com


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ráda bych se tam podívalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tam je urcite hezky poradSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jistě je tam hezky v každé roční doběSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice