Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

12 zdravotních benefitů extra panenského olivového oleje

6. 04. 2021 | Péče o tělo
Extra panenský olivový olej patří díky své kvalitě a blahodárným vlivům na zdraví mezi nejušlechtilejší rostlinné tuky. Šťáva z oliv je klenotem středomořské stravy. Tu také odborníci na výživu označují jako jednu z nejzdravějších diet na světě. Není to ale ani tak dieta jako spíše životní styl.

Základ středomořské stravy


Jak ukazují i výsledky výzkumu PREDIMED, doplněním naší stravy o extra panenský olivový olej a ořechy byl snížen výskyt kardiovaskulárních nemocí až o 30 procent.

Pozitivně působí na fungování celého trávicího systému.
EVOO (extra virgin olive oil) stimuluje funkci žlučníku, snižuje tvorbu žlučových kamenů a pomáhá rozpouštět a vylučovat kameny již vytvořené. Dále snižuje žaludeční kyselost, stimuluje střevní tranzit, podporuje vstřebávání živin a má protizánětlivé účinky. Navíc extra panenský olivový olej chrání před rakovinou trávicího systému díky vysokému obsahu hydroxytyrosolu (fenolická látka se silným antioxidačním účinkem).

Zlepšuje metabolický vývoj a funkci mozku
EVOO podporuje tvorbu buněčných membrán a mozkové tkáně. Lidé konzumující více mononenasycených tuků, které obsahuje olivový olej, mají v průběhu času kognitivní zlepšení.

Omezuje chuť k jídlu
Díky olivovému oleji ve vaší stravě se cítíte neustále plní a máte tendenci jíst méně. Máte i méně chuť na cukr.

Chrání kardiovaskulární systém
Konzumace minimálně dvou polévkových lžic olivového oleje denně vás činní odolnějšími proti šokům a srdečním infarktům, snižuje riziko trombózy. Konzumace EVOO se doporučuje i při cukrovce, zvýšenému krevním tlaku a obezitě.

Snižuje riziko mrtvice u starších osob
Pravidelné užívání extra panenského olivového oleje snižuje ve stáří riziko mrtvice.

Pomáhá v boji s rakovinou prsu
„Čtyři lžíce olivového oleje každý den snižují ze dvou třetin riziko vzniku rakoviny prsu.“
Extra panenský olivový olej pomáhá zastavit vývoj zhoubných buněk v počátečním stádiu. Je ideální jako prevence právě díky svým protirakovinným a protizánětlivým vlastnostem.

Zabraňuje Alzheimrově chorobě a rozvoji neurodegenerativních demencí
Pravidelná konzumace kvalitního extra panenského olivového oleje zabraňuje Alzheimerově chorobě a rozvoji neurodegenerativních demencí.

Spojenec proti stárnutí
Jeho vysoký obsah polyfenolů a vitamínu E přispívá k prevenci poškození způsobených volnými radikály v tělních tkáních, které jsou zodpovědné za stárnutí. Stárněte zdravě!

Snižuje hladinu cholesterolu
Olivový olej tvoří především kyselina olejová. Jde o mononenasycenou kyselinu, která zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu (HDL) a pomáhá snížit hladinu špatného cholesterolu (LDN). A proč je to důležité? Dobrý cholesterol má na starosti jeho přenos do jater, kde se odstraňuje.

Zachovává sílu kostí
S rostoucím věkem se z našich kostí přirozeně vytrácí vápník, což může vést až k osteoporóze. Olivový olej působí jako prevence proti úbytku vápníku a díky tomu zabraňuje mnoha kostním onemocněním.

Vyživuje vlasy a pokožku
Vnitřní i vnější užívání olivového oleje může ovlivnit kvalitu i vzhled vlasů a pokožky. Hydratuje, vyživuje a zároveň dokáže zbavit pokožku i vlasy nečistot.



Zdroj: OLIVUM


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles