Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 bezva výlety v Jihomoravském kraji

18. 06. 2021 | Česká republika
-Komerční sdělení-

Kam se letos vydat? Kde se vám to bude zaručeně líbit? My sázíme na jižní Moravu. Má naprosto neodolatelné kouzlo, kterému určitě propadnete i vy. Nevěříte? Čtěte dál.

Jižní Morava se stane vaší závislostí


Není divu, že se do kraje každý rok vrací tisíce a tisíce návštěvníků. Jak do kraje jednou vstoupíte, už vám navždy zůstane v srdci. Krajské město je Brno, kde najdete mnoho zajímavých míst. Potěší hlavně turisty a milovníky kávy.

Aby vám něco neuniklo, zarezervujte si na jižní Moravě chatu nebo chalupu. Dobrou volbou v létě je chata s bazénem. Máte mazlíčka? Tak ho vezměte s sebou. Do některých chat můžete i s nimi. A to je rodinná dovolená, jak má být.
3 bezva výlety v Jihomoravském kraji

Vodní hrátky za 3, 2, 1...


Jste napůl ryby? Milujete vodu? Tak to si nesmíte nechat ujít nejnavštěvovanější místo tohoto kraje – Aqualand Moravia. Čekají na vás hodiny a hodiny vodní zábavy. Je tu neuvěřitelné množství bazénů a tobogánů. Jak pro děti, tak rodiče.

V roce 2020 došlo k rozšíření celého aquaparku, což znamená, že si můžete vyzkoušet o to více atrakcí. Co třeba skluzavku High Five, která je 260 metrů dlouhá? Během jízdy vás 5x vyveze nahoru. Celkové převýšení je 17 metrů! Je vhodná pro osoby měřící alespoň 110 cm. Tato atrakce je tak unikátní, že další najdete na Kanárských ostrovech a v Texasu.

To samozřejmě není vše. Jsou tu desítky tobogánů, bazénů, saun a dalších procedur.

Jen pokud se nebojítePunkevní jeskyně


Nejnavštěvovanějším českým jeskynním systémem jsou Punkevní jeskyně. Ročně je navštíví až 200 000 lidí. Určitě doporučujeme udělat rezervaci co nejdříve, protože se může stát, že budou všechny termíny zabrané.

Pokud není zvýšená vodní hladina, pojedete zpáteční “vodní cestu” na lodičkách po řece Punkva. Prvně na vás ale čeká “suchá cesta” až na dno propasti Macocha. Ze dna se vám naskytne neskutečný pohled na skoro 140 metrů vysoké skalní stěny. Dno propasti zabírají dvě jezírka a Jalové koryto. Horní jezero je hluboké cca 13 metrů a Dolní skoro 50 metrů.

Ceny za vstup se pohybují od 150 Kč až po 250 Kč.

Moravské zemské muzeum


Zelný trh v srdci Brna zkrášluje poměrně velký Dietrichsteinský palác. V něm najdete Moravské zemské muzeum, které nabízí 7 stálých expozic - hlavně o vývoji života na Moravě. Jde o život novodobý, ale samozřejmě i třeba středověký a pravěký. Také je připravena prohlídka nerostů, hornín a drahých kamenů. .

Stavba samotného paláce skončila v roce 1618, kdy ho jako rodové sídlo používal biskup kardinál František Dietrichstein. O necelých 300 let později ho koupilo Moravské zemské muzeum, jehož expozice tu o více jak 100 let stále jsou.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jeskyně určitě stojí za to, můžu jen doporučit, ale jak píšou vstupenky zamlouvat hodně dopředu, je tam stále narváno, pokud zrovna není covid.
Obrázek uživatelky
profil
hezká pozvánka
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles