Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 tipy, jak efektivně doplnit vitamín C

11. 01. 2021 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Podpora správné funkce imunitního systému, příznivý vliv na normální činnost nervové soustavy a psychiky i pomoc při snížení míry únavy a vyčerpání. To jsou jen některá z řady pozitiv připisovaných vitamínu C. Právě v chladných zimních dnech a náročném období je jeho dostatek ještě důležitější než jindy. Poradíme vám, jak si ho dopřát v co nejlepší formě. I na ní totiž záleží, nakolik ho vaše tělo využije.

Vitamín C si, stejně jako další vitamíny, náš organismus neumí vytvořit. Nedělá si dokonce ani jeho zásoby a pravidelné doplňování je tedy zcela v naší režii. Primárním zdrojem by měla být pestrá a vyvážená strava, jenže tu si dopřává málokdo. Na množství vitamínu C v potravinách mají navíc vliv jak podmínky při pěstování, tak zpracování jednotlivých surovin.  Na co se tedy zaměřit?

3 tipy, jak efektivně doplnit vitamín C1. Cenné přírodní zdroje


Zajímavé je, že ačkoliv si většina z nás v souvislosti s tímto vitamínem vybaví právě citron nebo pomeranč, mnohem bohatší na něj jsou plody, které na podzim dozrávají v našich zahrádkách i volné přírodě. Řeč je o šípku a rakytníku řešetlákovém. Nejlepší a na vitamín C nejbohatší jsou čerstvé, ale službu organismu prokážou i sušené. Z obou připravíte jak skvělý čaj, tak i řadu pochutin. Ze surovin běžně dostupných v obchodech, sáhněte například po kiwi a v sezóně také po jahodách. Pokud jde o zeleninu, je známým zdrojem vitamínu C červená paprika, kromě ní se ale hodí i květák, kapusta, brokolice nebo třeba petrželová nať.

2. Šetrná úprava


Vitamín C je citlivý na teplotu, a proto je ovoce i zeleninu ideální konzumovat zasyrova. Pokud vyžaduje tepelnou úpravu, je mnohem lepší napařování nebo chvilkové spaření než dlouhé vaření. Vyšší množství vitamínu C v potravinách zachováte, když je ochráníte přes světlem a nenecháte je zbytečně na vzduchu. Pomeranč tak loupejte těsně před tím, než ho budete jíst. Stejně tak zeleninu krájejte bezprostředně před konzumací. Chcete-li si Céčko dopřát v tekuté formě, je lepší vymačkat si čerstvou šťávu než kupovat balené džusy. Dobrou volbou je i popíjení vody, do níž vymačkáte čerstvý citron.

3. Moderní řešení


Pokud chcete vyzkoušet některý z přípravků s obsahem vitamínu C, doporučujeme sáhnout po tom, který jej obsahuje v takzvané liposomální formě. Liposomy jsou totiž drobné kapénky, jejichž polopropustný obal zjednodušeně řečeno chrání účinnou látku při cestě zažívacím traktem. Zajišťuje tak její optimální uvolnění a vstřebání do krve, aby z ní měl náš organismus co možná největší užitek.

Liftea Liposomální vitamín CNa to sází i novinka Liftea Liposomální vitamín C, jejíž předností je také vysoké množství účinné látky. V denní doporučené dávce jde o 1 000 mg vitamínu C. Tekutá forma, v níž je přípravek dostupný, usnadňuje nejen vstřebávání vitamínu, ale i užívání přípravku všem, kteří neradi polykají tablety. Příjemná je i jahodová příchuť. Bonusem je liposomální vitamín E přispívající k ochraně buněk před oxidativním stresem. Liftea Liposomální vitamín C můžete pořídit ve vybraných lékárnách a na www.liftea.cz. Doporučená maloobchodní cena je 479 Kč/250 ml. Doporučená denní dávka pro dospělého vás tak vyjde na necelých 10 Kč, což je v rámci péče o zdraví vcelku zanedbatelná a zároveň dobře vynaložená investice. Doplněk stravy nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 3 tipy, jak efektivně doplnit vitamín C:

3 tipy, jak efektivně doplnit vitamín C
3 tipy, jak efektivně doplnit vitamín C
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles