Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 nejkrásnějších pláží ostrova Kos

8. 09. 2017 | Evropa
-Komerční sdělení-

Kos je kouzelný řecký ostrov, na kterém najdete vše, co si můžete pro ideální dovolenou přát. Chcete si užít dovolenou na plážích s příjemným podnebím, procházet se po starobylých památkách nebo vyrážet na dlouhé procházky do bujného zeleného lesa? Na Kosu můžete zkusit od každého trochu. Dovolená je ale hlavně o odpočinku, proto si nejprve přečtěte, jaké pláže nesmíte zapomenout navštívit na své dovolené.

1) Kamari


Tato pláž se nachází jen dva kilometry od městečka Kefalos, které patří mezi oblíbená letoviska na jihu ostrova, a je považována za jednu z nejkrásnějších na Kosu. Pláž má krásně průzračné moře, zlatavý písek a také neodolatelný výhled na ostrůvek Kastri, na kterém září malá modrobílá kaplička. Pláž je dlouhá přibližně 5 kilometrů, proto poskytuje dostatek prostoru všem návštěvníkům.


Kamari


























2) Agios Stefanos


Pláž Agios Stefanos se nachází hned vedle Kamari, je ale o poznání menší. I na této pláži oceníte krásnou přírodu, která se kombinuje s pozůstatky starobylých památek dotvářející kouzelnou atmosféru tohoto místa. Najdete zde totiž zbytky helénského chrámu a baziliky svatého Štěpána. Pláž Agios Stefanos často díky bezvětří vyhledávají rodiny s dětmi.

Poslední šance vyrazit letos k moři! Vyberte si dovolenou na Kosu se slevami last minute (odlet z Prahy i z Ostravy).



Agios Stefanos























3) Agios Theologos


Tato pláž je známá především jako místo, kde se potkává průzračně modré moře s divokostí místní přírody. Nachází se na skalnatém pobřeží poloostrova Kefalos asi 7 km od stejnojmenného městečka. Počítejte s tím, že na pláž musíte dojít pěšky po prašné štěrkové stezce, zvažte proto cestu, pokud máte s sebou malé děti.


Agios Theologos


























4) Kohilari


Jen pár kilometrů od vesnice Kefalos se nachází dlouhá pláž s krásně bílým pískem s názvem Kohilari. Díky povětrnostním podmínkám je oblíbená na provozování vodních sportů. Přímo na pláži najdete část se slunečníky určenou pro povalování a plavání a část pro sportovce. Určitě sem vyrazte, pokud chcete vyzkoušet kiteboarding.


Kohilari


























5) Limnionas


Pokud hledáte romantiku, pak zamiřte do zálivu Limnionas. Jen 5 kilometrů od vesnice Kefalos najdete v zálivu kouzelnou opuštěnou pláž s přístavním molem pro rybářské loďky. Přímo na pláži doporučujeme zajít do místní taverny, kde čerstvé ryby rovnou můžete ochutnat ve skvělých řeckých pokrmech. Limnionas doporučujeme zejména těm, kteří hledají klid divoké přírody nebo si chtějí užít romantickou dovolenou se svým drahým protějškem.


Limmionas

























Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem na Kosu 2x. Je tam opravdu krásně, ale vadil mi trochu vítr. Foukalo pořád. Ale zase byle výhoda, že tam nelétali komáři.
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles