MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 rad pro bezstarostnou jízdu taxíkem

6. 12. 2013 | Praktické rady
Obáváte se, jaké následky na vás nechá stres kolem letošních vánočních svátků? Hoďte je za hlavu. Nastává totiž ideální čas na odvoz taxíkem. Ten vás pohodlně, i s hromadou vánočních dárků, nebo společensky unavené po vydařeném firemním večírku, odveze až k domovním dveřím. Stát se obětí kapsářů v přeplněné dopravě, nebo přijít o řidičák kvůli alkoholu, je zbytečné, když můžete jet s profesionálním řidičem. Přinášíme 5 rad pro bezstarostnou jízdu taxíkem.

Prověřená taxislužba

Renomované taxislužby, které fungují dlouho, se snaží zlepšovat svoje služby, aby s nimi zákazník jezdil opakovaně. Díky profesionálnímu zázemí tak na rozdíl od individuálních soukromníků mohou lépe vyjít vstříc nejrůznějším přáním klientů, ať už se bavíme o počtu vozů a tedy o rychlosti přistavení vozu, jejich vybavení, mnohdy i ceně. Nutno upozornit, že většina taxislužeb funguje na bázi zprostředkovatele. To znamená, že dispečinky uzavírají smluvní vztah s jednotlivými řidiči, kteří pod určitou značkou jezdí. Podmínky garantované provozovateli radiodispečinku můžete uplatnit však jen tehdy, když si vůz objednáte přes www, mobilní aplikaci, nebo dispečink. Pokud si vůz odmávnete na ulici, tak byť nastupujete do „obrandovaného“ auta, uzavíráte vztah pouze mezi vámi a řidičem, nikoliv zastřešující taxislužbou. Ta pochopitelně nemůže tuto jízdu zmonitorovat, protože ji zákazník neobjednal přes dispečink. Cena za jízdu v tomto případě je pak daná ceníkem na dveřích auta, nebo uvnitř vozu.

5 rad pro bezstarostnou jízdu taxíkemObjednávejte přes dispečink

Proč objednávat přes dispečink? Důvodů je hned několik a všechny mohou zákazníkovi jen zefektivnit cestování taxislužbou. Dispečink vám najde nejbližší možný volný vůz, navíc dle vašich případných specifikací jako je typ, nebo velikost. Mnohdy může zákazníkovi nabídnout i různé cenové výhody. Pokud ve vozu něco zapomenete, je dohledání zapomenuté věci mnohem snadnější a stejně tak prověření případné reklamace. Auta objednaná přes dispečink a jejich pohyb jsou totiž monitorována.

Využívejte chytrých aplikací

Znáte to. Večírek se vydařil, možná jste popíjeli víc než je zdrávo a komunikace s někým po telefonu se zdá oproti normálu tvrdým oříškem. Taxislužby nabízejí mnohá vylepšení, jako jsou chytré mobilní aplikace. „Pro iPhone a zařízení Android máme aplikaci, díky které může zákazník během 5 vteřin objednat taxi bez nutnosti komunikace s dispečinkem, a nemusíte uvádět výchozí adresu. Tím odpadají náklady i na telefonní hovor. Díky aplikaci jste ve spojení s řidičem a naopak. Zároveň máte přehled, kde vůz aktuálně je, kdy bude přistaven, a přizpůsobit tomu i svůj program. Do aplikace přijde kromě čísla vozu, typu a předpokládané ceny i ověřovací kód, kterým se zákazník řidiči prokáže. Nemůže se vám tak stát, že vám někdo taxi vyfoukne před nosem,“ říká Daniel Rubín.  

Užívejte si servis

Když už jedete taxislužbou, tak proč si cestování nezpříjemnit. U mnohých taxislužeb stačí jen zadat své požadavky přes dispečink a můžete si užívat cestu ve vozech vyšší třídy, klimatizovaných, či nekuřáckých vozech apod. Celožluté vozy taxi na vyžádání mohou i urychlit cestu městem, protože mohou využít rychlé pruhy určené pro MHD a dopravní obsluhu a vyhnout se tak koloně.
Velikost vozového parku taxislužby může klientovi sloužit jako vodítko, zda vůz bude přistaven opravdu rychle. Další služby, které lze u některých taxislužeb vyžádat jsou kurýrní služby, drink servis tedy odvoz nejen zákazníka, ale i jeho vozu, zprostředkování nákladní dopravy, nebo bezpečný odvoz dítěte do školy.

Kdy vás taxík nepřepraví

Jsou situace, které by mohly zkomplikovat, nebo přímo znemožnit přepravu a měli byste s nimi počítat. Pokud jste silně znečištění, nebo tak opilí, že hrozí bezprostřední znečištění vozu a agresivní chování, řidič vás může odmítnout přepravit. Není se čemu divit, kdo z nás by chtěl dobrovolně uklízet obsah žaludku cizího člověka a na vlastní náklady. U dlouhých tras mimo město může řidič požadovat prokázání dostatečné hotovosti, aby se nestalo, že v cílové adrese zákazník uteče bez placení, nebo nemá na zaplacení. Další situace jako je přeprava dítěte nebo psa, jdou vyřešit ke spokojenosti zákazníka. Stačí využít dispečink a vyžádat si vhodně vybavené auto o dětskou autosedačku, nebo oddělený zadní prostor pro bezpečnou přepravu psa.     

Zdroj, foto: AAA Radiotaxi


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
VIM, TAK JEN NA HVEZDIČKACH POD ČLANKY, ALE KOMERCIALNI ČLANKY HVEZDIČKY NEMAJI
Obrázek uživatelky
profil
ČLANEK A NEJEN PRO TENTO MESICSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
díky za raduSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles