Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů pro kvalitní spánek

28. 11. 2022 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Nemůžete spát a budíte se každou noc kolem druhé a třetí ráno? Když vám pak zazvoní budík a měli byste vstávat, rozhodně nejste vyspaní do růžova a nejraději byste se zavrtali zpět do peřin? Zkuste dodržet těchto 5 tipů, které mají na kvalitu spánku značný vliv.

Zapomeňte na kofein a alkohol


Ponocování a následné buzení během noci může mít na svědomí nadmíra kofeinu či nesprávné návyky před spaním. Kávu nebo čaj s obsahem teinu si dopřejte nejpozději čtyři hodiny před ulehnutím. To samé platí o kouření nebo o pití alkoholu. V menších dávkách je alkohol sedativum, ve větším množství ovšem stimulant.

Tipson Inner Balance

Večer popíjejte spíše bylinné čaje. Uklidňující bylinné směsi zpravidla obsahují meduňku. Pokud vás večer honí mlsná, zkuste třeba ajurvédou inspirované čaje ze Srí Lanky. Tipson Inner Balance je pečlivě vytvořená bylinná směs s organickou ashwagandhou, která má uklidňující a regenerační účinky. Napomáhá vyrovnání hladiny hormonů v těle, dopřává organismu látky potřebné k obnovení přirozené rovnováhy a snižuje stres.



Lehká večeřeMenu Gold


Večer zapomeňte na pečivo, knedlíky či těstoviny. Raději zvolte rýži nebo luštěniny, které jsou lépe stravitelné a navíc obohatíte svůj jídelníček o opravdu kvalitní suroviny. Třeba taková čočka je ideální, zvláště v dnešní době. Dokáže zasytit, ale nezatíží rodinný rozpočet. Čočka je vysoce energetická a výživná luštěnina, která obsahuje jen málo tuku. Je bohatá na kyselinu listovou a železo, dvě látky, které pomáhají předcházet chudokrevnosti. Na večeři si můžete připravit jednoduchou polévku z červené čočky nebo vyzkoušet promyšlenější recept s rybou a pečenou zeleninou. Základem může být asi nejznámější čočka velkozrnná, ale můžete použít i chuťově velmi zajímavou čočku beluga nebo berglinsen tzv. horskou čočku. Fantazii a variacím se meze nekladou. Inspirujte se recepty třeba na stránkách Menu Gold (www.menugold.cz).

Rituály před spaním prohloubí kvalitu spánku


ložnice s matracemi MagniflexNaše tělo je možné „naprogramovat“. Pokud budete dodržovat drobné, ale hlavně pravidelné rituály, tělo už samo pozná, že se chystáte ke spánku. Snažte se chodit spát každý den ve stejnou hodinu. Neponocujte a neusínejte u televize. Jezte nejpozději 3 hodiny před ulehnutím. Pokud jste měli náročný den, můžete zklidnit organizmus příjemnou teplou koupelí s trochou levandulové soli.
Stejný rituál byste měli dodržovat i ráno. Snažte se vstávat každý den ve stejnou hodinu, ať už jde o pracovní den, nebo o den volna.


Kvalitní matrace je základ


Můžete dělat psí kusy, ale pokud máte starou a proleženou matraci, budit vás budou bolavá záda. Jestli jste měli pocit, že na matraci se dá ušetřit, tak to jste na omylu. Jen si vezměte, kolik času na ní denně trávíte. V ideálním případě 7 až 8 hodin každý den. To už snad stojí za pořádnou investici. řada matrací Magniflex

Kvalitní matrace do manželské postele vás vyjde na zhruba 30 až 60 tisíc korun. A můžete si vybrat takovou, která vás dokonale zregeneruje. Třeba Magniflex vyvinul novou řadu matrací Massaggio, jejichž vrchní vrstva je konstruována tak, aby během odpočinku jemně masírovala tělo. Masážní účinek matrací Magniflex Massaggio zajišťuje unikátní struktura vrchní vrstvy matrace. Jemná masáž během spánku podporuje mikrocirkulaci, čímž podporuje pocit pohody a pohodlí po celou noc.

čistička KarcherČistý vzduch


V ložnici udržujte pořádek a rozhodně ji nevyužívejte jako skladiště. Pro kvalitní spánek, alergici by mohli vyprávět, je stěžejní čistý vzduch. Žádné kvetoucí rostliny ani příliš aromatické svíčky. Před spaním vždy krátce vyvětrejte. Méně prachu, alergenů a mikroorganismů v pokoji, kde se spí, ať už se jedná o ložnici nebo dětský pokoj, dokáží zajistit čističky vzduchu. Vybírejte ale takovou, která má noční režim a je možné nejen snížit hlučnost, ale také vypnout světelný displej. „Čističky vzduchu jsou dnes dostupné už za velmi příznivé ceny. Vybírejte podle velikosti místnosti, kde bude nejčastěji používána. Max. průtok vzduchu pak ukazuje kolikrát zvládne čistička vyměnit vzduch během jedné hodiny,“ radí Lukáš Rom, produktový manažer Kärcher. Pro pokoj do rozlohy 20 m2 se ideálně hodí čistička vzduchu Kärcher AF 20 s účinnou filtrací H13 a aktivním uhlím, které spolehlivě odstraňuje patogeny, jemný prach, alergeny a pachy.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !