Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 výmluv, kvůli kterým se vám nedaří zhubnout

13. 01. 2022 | Diety
Vstup do nového roku je obvykle spojen s mnohými předsevzetími. Alespoň u těch z nás, kteří věří, že něco končí a něco nového začíná. Uplynulé dva roky byly obzvlášť náročné, a tak je možná následující rok vodního Tygra popíchnutím k tomu se odvázat. Tento rok bychom totiž měli být ochotnější pouštět se do nových věcí bez ohledu na strach ze změn. Pojďme se podívat na to, jak tedy zatočit s jedním z nejčastějších předsevzetí a jak jej úspěšně dotáhnout do konce.

Výmluva č. 1 Nedostatek času

Stojíte na startovní čáře rozhodnuti vydat se vstříc předsevzetí zhubnout, ale po zjištění, co a jak byste měli dělat a jíst, začnete couvat, protože na tohle prostě nemáte čas. Při množství hotových jídel a polotovarů, které nás v dnešní zrychlené době obklopují, je snadné podlehnout tomu, že se jedná o nejrychlejší a nejpohodlnější způsob, jak se najíst. Jenže pohyb ruku v ruce s kvalitní stravou je základem úspěchu. Připravit si předem krabičky s jídlem bohatým na živiny není zas až tak časově náročné.

Výmluva č. 2 Nevhodné rozpoložení

Věřte, že i lidé, kteří trénují pravidelně, mají čas od času den, kdy se necítí ve své kůži. Den, kdy to zkrátka nejde tak, jak by chtěli – tělo je lenivé, neposlouchá a výkon není 100%.  Sem tam zkrátka přijde chvíle, kdy to není ono. A obzvlášť ze začátku, kdy na startovací dráze můžete mít pocit, že je to pořád stejně náročné. Pokud se ale kousnete a těch pár kritických dní přečkáte, uvidíte, že se každým tréninkem zlepšujete. A až zase den „blbec“ přijde, nevymlouvejte se na něj, protože víte, že jej zase vystřídá trénink, z kterého budete mít skvělý pocit.


Výmluva č. 3 Špatné počasí

Určitě už jste slyšeli, že neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení. A je to tak. V zimě je chladno, často prší a většinu dne je tma. V létě je zase možná až velké teplo. Ideální počasí vypadá pro každého sportovce trošku jinak, nicméně vymlouvat se na to, že zrovna není pro trochu pohybu vhodné, vám cestu k vytouženým výsledkům jen zkomplikuje. V každém období se dá najít pohyb, který si užijete. V létě se nabízí venkovní aktivity jako jízda na kolečkových bruslích, zimní plískanice zase vybízejí k vnitřním činnostem, vyzkoušejte třeba tabatu nebo taneční kurzy.

Výmluva č. 4 Ještě naposled zhřeším

Po Vánocích. Tak po Silvestru. Nebo až od pondělí. Důvod pro odsunutí začátku si najdete vždy. K tomu velmi pomáhá nehledat den, kterým začnete, ale začít hned. Třeba zrovna dnes. Přehodnoťte svůj jídelníček, přístup ke zdravé stravě a životnímu stylu. Neznamená to, že musíte zrušit účast na veškerých oslavách, ale zkrátka se budete víc soustředit na to, po kolika dobrotách sáhnete. A když vám to ujede, nic si nevyčítejte, protože to, co jste si dopřáli, zase druhý den vypotíte.
   

Výmluva č. 5 Mám to v genech

Geny dokáží být pěkní záškodníci, ale i s tím se dá pracovat. Ačkoliv genetika naši postavu ovlivňuje až ze 70 %, pořád máte dostatečný manévrovací prostor, abyste se sebou něco udělali, a to především správným životním stylem. Statistiky mluví jasně, tzv. oligogenní obezita neboli ta geneticky zapříčiněná sice existuje, nicméně týká se pouze asi 4-5 % populace. Proto dejte takovýmto výmluvám sbohem. Cílem není dosáhnout proporcí modelek z titulních stránek časopisů, ale dosáhnout pevného a zdravého tělo, se kterým budete spokojení.


Zdroj, foto: SuperShake



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !