Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 zásad správného čištění pleti

31. 03. 2021 | Krása
Chybným odličováním si můžeme podráždit pleť, polámat řasy i přidělat zbytečné vrásky. A věděli jste, že čistit pleť bychom si měli nejen večer, ale i ráno? Připomeňme si pět nejdůležitějších zásad správného čištění a odličování pleti.


1. Nejen večer, ale i ráno!


Proč se vlastně odličovat? Nestačilo by se jen důkladně umýt?
Kdepak, odličování a čištění pleti speciálními přípravky je základem krásného a pěstěného vzhledu. Tímto postupem nejenže odstraníme z pleti make-up, ale zároveň ji zbavíme všech škodlivých látek způsobených smogem a prachem, které se mísí s naším potem a mazem, a znemožňovaly by tak pokožce volně dýchat. Vždyť právě pokožka je náš největší dýchací orgán, proto je důležité, aby póry zůstaly čisté.

O pleť se vyplatí dobře pečovat, a to nejen večer, ale i ráno. V noci se totiž pleť detoxikuje a vyplavuje na povrch vše škodlivé. Pokud tyto nečistoty ráno neodstraníme, zůstávají uvnitř pórů a pleť nedýchá. To se může projevit celou řadou komplikací, jako je například akné.

2. Co nejšetrnější odličovací přípravek na oči


5 zásad správného čištění pletiPro odličování očí si vyberte takový přípravek, který je šetrný, nemastný, neobsahuje alkohol a je tedy maximálně citlivý k jemné kůži očního okolí. V případě, kdy se chystáte odličovat si prodloužené řasy nebo počítáte s další úpravou řas a obočí, například s jejich barvením, případně se chystáte nanášet séra a boostery podporující jejich růst, nesmí odličovací přípravek obsahovat žádné oleje.

3. Mokré kosmetické tamponky a tahy správným směrem


Při odličování očí nejprve začneme tím, že dva kosmetické tamponky namočíme ve vodě a dostatečně je vyždímáme. Pak na ně naneseme odličovací přípravek. Suchý tamponek by mohl během odličování dřít oční okolí a narušovat kůžičku, která je zde nejtenčí na celém těle.
Mokré tamponky položte na zavřené oči, jemně poťukávejte po řasách a stahujte tamponky směrem dolů. Poté je otočte na čistou stranu a pod očima ještě dočistěte směrem dovnitř k nosu. Pokud byste postupovali opačným směrem, tedy od nosu k vnějším koutkům očí, zbytečně byste si jemnou kůži očního okolí vytahovali a vytvářeli si na ní vrásky.

4. Pleť potřebuje vyčistit do hloubky


Pro pokožku je nejlepší hloubkové čištění, které rozpustí všechny nečistoty na povrchu, ale i v pórech. Pleť je tak perfektně připravena vstřebávat další výživu. Ženy často chybují, když používají odličovací přípravky, které působí jen na povrchu. Takto sice zbaví pokožku nečistot, ale zároveň je i tamponkem zatlačí dovnitř pleti. Pěsticí kosmetika pak nemůže proniknout do nitra pokožky. Je vhodné mít jeden speciální přípravek pro odlíčení očí a další použít na celý obličej, krk a dekolt. Pro tento účel se  osvědčily čisticí mycí emulze. Použití je snadné – obličej navlhčíme vlažnou vodou a krouživým pohybem vmasírujeme emulzi. Opláchneme vodou, a pokud cítíme, že vše ještě není zcela odlíčeno, celý postup zopakujeme.

5. Pozor na přípravky s alkoholem a micelární vody


Ať už se rozhodnete pro jakýkoli odličovací přípravek, vždy je nutné používat pro odlíčení a čištění pleti pouze kosmetiku vhodnou pro váš typ pleti, a vyhnout se přípravkům s obsahem alkoholu, který pleť nadměrně vysušuje a podporuje tvorbu dalšího kožního mazu. Jinak vybírejte podle toho, jaký druh přípravku vám vyhovuje – zda máte raději mléko, emulzi nebo gel. Oblíbeným produktem určeným k čištění pleti jsou i micelární vody. Micely, v nich obsažené, na sebe jako magnety navážou zbylé nečistoty. Vždy je však potřeba pleť na závěr omýt obyčejnou vodou. Předejdete tak narušení kožního filmu pleti, v jehož důsledku může být pokožka mnohem citlivější, se sklony k začervenání či rozšířeným žilkám. Také se na ní mohou objevit vyrážky, ekzémy nebo třeba náhlá alergie na do té doby běžně používanou kosmetiku. Při krátkodobém používání na cestách to určitě není problém. Ovšem při pravidelném používání micelární vody nezapomeňte na závěr pleť důkladně opláchnout vodou, aby micely s navázanými nečistotami nezůstávaly na pleti a nemohly tak vyvolat výše zmiňované kosmetické problémy.






Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles