Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

6 jednoduchých rad, jak pečovat o suchou pleť

3. 03. 2021 | Krása
Máte pocit, že ať děláte cokoliv, vaše pokožka je stále vysušená? Ani mastná pleť však není žádnou výhrou. Lidé se suchou pletí se obvykle nemusejí tolik potýkat s kožními nedokonalostmi, jako jsou akné či pigmentové skvrny, na druhou stranu ale vysušená pleť působí starším dojmem. Vzhled mastné pleti je na první pohled mladistvější, bohužel však často přichází s různými nedokonalostmi a rozšířenými póry.


Řekněte NE horké vodě


Není nad horkou sprchu či koupel. Zatímco pro zbytek těla je příjemná, pleti rozhodně neprospívá. Nejenže ji horko vysušuje, navíc ztrácí přirozený maz, který slouží jako ochranná vrstva kůže. Tato vrstva pomáhá zachovávat pleť hydratovanou, díky čemuž zůstává hladká, svěží a jemná na dotek. Horké sprchy tedy nahraďte teplými, a relaxaci ve vaně si dopřejte jen jednou za čas. Po sprše pleť ručníkem nedrhněte, pouze ji jemně vysušte, a ihned naneste obličejové a tělové hydratační přípravky.

6 jednoduchých rad, jak pečovat o suchou pleťČistěte jemně


Při čištění pleti to s důkladností občas přeháníme. V případě suché pokožky je ale zapotřebí jemnosti a opatrnosti. Nedrhněte pleť příliš silně, vyhnete se tak zbytečnému podráždění. Důležitý je rovněž výběr šetrných čistících produktů. Vybírejte ty, které obsahují přírodní látky jako aloe vera pro zjemnění a zklidnění pleti. Pamatujte rovněž na důkladné opláchnutí. Na pleti bychom neměli nechávat zbytky mýdla a čistících produktů, mohly by způsobit vysoušení a svědění.


Ochrana po celý rok


Většina z nás ví, jak důležité jsou krémy s ochranným faktorem. Poškození způsobené UVA a UVB zářením totiž nezpůsobuje pouze spálení, ale rovněž přispívá ke stárnutí pokožky. Mezi další projevy patří výskyt vrásek a pigmentových skvrn. Je proto důležité používat přípravky s UV filtry nejen v létě, ale po celý rok. Mezi produkty pro každodenní péči tedy zahrňte hydratační krém s ochranným faktorem

Tipy pro muže se suchou pletí


Pokud vás trápí suchá pleť, holení ji může ještě více dráždit. Přejížděním žiletkou po obličeji se totiž nezbavujete pouze vousů, ale i jejího přirozeného ochranného filmu. Proto je důležité holit se během sprchování nebo ihned po něm. Vousy tak budou měkčí a poddajnější, což proces výrazně usnadní. Vyhněte se tupým žiletkám a vždy používejte holící pěnu či gel, nejlépe s hydratačními vlastnostmi. Pozor si dejte na vody po holení na bázi alkoholu, které pleť nadměrně vysouší. Vodu po holení můžete klidně zcela nahradit vhodným obličejovým tonerem.

Hydratovat, hydratovat, hydratovat!


Pokud je pleť nepříjemně suchá, její hydratace je velmi důležitá. Jak již víte, nejlepší je nanášet hydratační produkty ihned po sprše či koupeli. Ujistěte se, že používáte denní krém s ochranným faktorem a hutnější péči na noc. Pro jemnou pokožku kolem očí použijte hydratační oční krém. Pokud vás suchá a svědivá pokožka trápí i na zbytku těla, použijte tělové mléko, po každém umytí bychom také měli použít krém na ruce. Pamatujte, že nejlepší ochranou proti suché pokožce jsou kvalitní hydratační produkty a jejich pravidelné používání.

Pečujte o pleť i zevnitř


Ne každý si uvědomuje, že péče o pleť by neměla probíhat pouze zvnějšku. Základem je dodržování pitného režimu. Dostatečný příjem tekutin totiž pomáhá pokožce k tomu, aby zůstala hydratovaná a svěží. Důležitá je však také výživa. Kůže se s přibývajícím věkem ztenčuje, vysušuje a ztrácí elasticitu. Pokud chceme, aby pleť zůstala hladká a svěží, musíme jí dodávat potřebné živiny. Jednou z nejdůležitějších látek je v tomto ohledu kolagen, který tvoří až 75 procent kůže a zajišťuje její pevnost, odolnost a elasticitu. V rámci péče o pleť je tudíž nutné dbát na jeho dostatečný a pravidelný přísun.

Zdroj, foto: Herbalife Nutrition


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles