Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

A ode dneška snídám! Pro energii, štíhlost i dobrou náladu

18. 01. 2021 | Diety

Snídaně je základ dne. Je opravdu snídaně pro nás tak důležitá, jak praví přísloví? Nechcete-li mít problémy s hmotností a nesoustředěností, tak snídani určitě nevynechávejte. Důvod je jednoduchý. Snídaně nám dodá energii a živiny do nového dne. Podívali jsme se na to, jak má správná snídaně vypadat a přinášíme vám tipy na rychlé a chutné snídaně.

Co na to průzkum


Z průzkumu značky ZdravýŽivot.com vyplývá, že celých 69 % českých spotřebitelů snídá pravidelně, což je pozitivní číslo. 24 % respondentů se přiznalo, že sice snídají, ale nepravidelně a dokonce 7 % uvedlo, že nesnídá nikdy. Dalším zajímavým údajem je číslo 84 %, přesně tolik procent Čechů se alespoň občas snaží snídat zdravě, jen 16 % nad typem snídaně nikdy nepřemýšlí.

Grizly - zdravé snídaněRanní doping


Je vůbec důležité, kdy a co snídám? „Z hlediska nastavení organismu je nevhodnější snídat do hodiny od probuzení. Můžeme si dovolit i více sacharidovou snídani, neboť organismus má po několikahodinovém spánku značně vyčerpané glykogenové zásoby,“ říká Kateřina Šimková, nutriční specialistka Zdravého stravování. Snídaně by měla vypadat tak, aby tvořila čtvrtinu našeho celkového energetického příjmu. „Začněte alespoň malou porcí toho, co máte rádi, nebo skleničkou smoothie,“ doplňuje Kateřina Šimková. Vynikající volbou jsou kaše či bílé nedoslazované jogurty, do kterých lze přidat ovoce, oříšky nebo potraviny nového typu, jako jsou například lněná semínka či baobab.

Namáčení semen a ořechů


„Ořechy a semínka obohatí vaší snídani o bílkoviny či kvalitní tuky, které ovlivní výkonnost mozku, zlepší koncentraci a paměť. Navíc vám dodají pořádnou porci energie na celé dopoledne. Oříšky si můžete dopřát také ve formě oblíbených ořechových másel, u kterých doporučuji sledovat obsah přidaného cukru,“ radí Dominik Píchal z Grizly.cz a dodává: „jestliže chcete plně využít nutriční potenciál ořechů a semínek, tak je před konzumací namočte. Nejenže zvýšíte jejich biologickou hodnotu, budou i lépe chutnat a budou stravitelnější. Kešu máčením získají jemnou smetanovou chuť, u vlašských a lískových ořechů docílíte, že budou chutnat jako čerstvé.“  

Tipy na rychlé a chutné snídaně:Ovesný dortík v hrníčku


Ovesný dortík v hrníčku
(více inspirací najdete na klicene.cz)

Ovesný hrníček je dortík z ovesných vloček, který připravíme za pár minut. Ovesný hrníček má zajímavé výživové hodnoty, dobrou stravitelnost, neobsahuje lepek, ani palmový tuk a pyšní se vysokým obsahem vlákniny a betaglukanů. Ty přispívají ke snížení hladinu cholesterolu v krvi.

Suroviny:
Ovesný hrníček Semix (70 g balení)
90-100 ml studené vody, nebo mléka
Čerstvé ovoce, či mleté ořechy na ozdobu

Postup: Obsah sáčku vsypte do většího hrníčku (250 ml), zalijte studenou vodou, nebo mlékem a dobře promíchejte. Nechte 3–5 minut odstát, poté vložte do mikrovlnné trouby a nastavte příkon 700 W a dobu 3–4 minuty, podle typu mikrovlnné trouby. Čas pečení je orientační. Při prvním pečení doporučujeme čas pohlídat a využít zkušenosti s vlastní troubou. Po ukončení pečicího programu můžete ihned konzumovat. Nemáte mikrovlnnou troubu? Ovesný hrníček lze upéct také v troubě. Použijte vhodnou nádobu na pečení (keramické, silikonové, teflonové formičky) a pečte při 180 stupních cca 20 minut.


Mangový kefír s rakytníkem (více inspirací najdete na Zdravestravovani.cz)
Suroviny:
170 g kefírového mléka
70 g manga
5 g medu
5 g rakytníku

Postup: Mango s medem rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme kuličky rakytníku. Můžeme použít buď sušený rakytník, který nabobtná a změkne, nebo se dá koupit i 100% rakytníková šťáva, ta by se potom pouze s kefírem smíchala.
Mangový kefír













-Komerční sdělení-



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !