Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alžír má velké množství přírodních krásy, které je třeba zažít na vlastní kůži

6. 08. 2021 | Afrika

Alžírsko není zrovna dovolenkový a turistický cíl českých nebo i slovenských turistů. Dá se to pochopit, je tu rovina nebezpečí v této zemi.

Hlavním městem je Alžír, který je významným přístavem s dvěma miliony obyvatel. Nejenom Paříž, ale i Alžír má svoje Notre-Dame. V překladu se jmenuje Bazilika Panny Marie Africké. Tato bazilika je postavená 124 metrů severně od moře od Alžíru, tím pádem moři dominuje. Je přístupná pomocí lanovky. Místní ji přezdívají například Lady Afrika. Pro některé novináře je to symbol kulturního míchání a náboženského soužití. 

Zoologická zahrada v Alžíru - tak trochu k zaplakání. Zoologické zahrady jsou obvykle místem, kam lidé chodí potěšit se za zvířátky. Trošku jiná situace je v Alžíru, v Parku Ben Aknoun. Byla otevřena v roce 1982. Byl rozdělen do dvou oblastí - zoo a zábavní park. Nachází se v centru města na ploše 304 ha. I když se zde narodilo v roce 2011 mládě hrocha, tak stav parku se považuje za žalostný.

AlžírskoNádherná botanická zahrada v Alžíru. Tak tohle přirovnání sedí. Botanická zahrada Hamma byla otevřena v roce 1832 na ploše 58 ha. Z toho je samostatná botanická zahrada na 38 ha a arboretum na 20 ha. Hlavní činností této zahrady je poskytování stromů veřejným organizacím a evropským organizacím. V roce 1833 přidaly do botanické zahrady karmín. Od roku 1842 se začala zahrada rozšiřovat, což trvalo až do roku 1867, kdy bylo v zahradě celkově 2114 druhů. Mezi lety 2001 až 2009 se začala zahrada opravovat a po opětovném otevření se stala domovem alžírského národního institutu agronomického výzkumu. Momentálně je v botanické zahradě na 1200 druhů rostlin.

Kdo chce něco vědět o historii, tak vpřed do zdejšího muzea. Národní muzeum pravěku a etnografie Bardo bylo otevřeno v roce 1927 v budově maurské vily. Je zajímavé, že o původu této rezidence není nic známé. Ovšem říká se, že byla postavena jako palác v osmnáctém století a patřil princi Omarovi do doby francouzského dobývání.

Kdo chce zažít divočinu, tak prosím - tady může. Národní park Belezma je divočina v pravém slova smyslu. Je jedním z nejvýznamnějších národních parků celé země. Je zde od roku 1984 a má rozlohu 262,5 km čtverečných. Planě tu roste 447 druhů rostlin a žije tu 309 druhů zvířat, z toho je 59 druhů chráněných.

Do Alžíru se může člověk vydat, pokud je stavěný na dobrodružství, protože například ten zmíněný Národní park Belezma je synonymem slova dobrodružné. Velká škoda zničené zoologické zahrady, nicméně je tedy přestěhována, kde se dají navštívit zvířata. Sice se zoo nejspíš nedá už dohromady na původním místě, ale hlavně že jsou zvířata na lepším místě a v klidu. Zatím jsou zvířata podle dostupných informací v mnohem lepším stavu než v původní zoo. 


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka