Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.11. 2025
Dnes má svátek Liběna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ano šéfe - 30.10. 2025

30. 10. 2025 | Televizní tipy
Letovský statek se kvůli stavbě dálnice ocitl mimo hlavní tah na Strakonice. Je logické, že podniku ubyli hosté, protože proč si zajíždět a hledat správný sjezd z dálnice? Vyhlášená zájezdní hospoda, kam chodily stovky lidí, zeje prázdnotou… Co s tím, a hlavně, co podávat, aby se těm, kdo si zajedou, takové prodloužení cesty vyplatilo?

Provozovatelka restaurace, Jana Lukšanová, vysvětluje: „Do pořadu nás přihlásil Ludvík, můj partner. Nejdřív jsem si myslela, že se zbláznil, ale asi ne.“ Ludvík Friebel podotýká: „Od covidu se v gastronomii situace velmi změnila, zhoršila. Vedla kolem nás silnice, teď se tu staví dálnice. Takže v poledne sem chodí dělníci na oběd, večer nezastaví nikdo.“

Ano šéfe - 30.10. 2025„Na menu je minimálně padesát věcí, z toho osm různých řízků. To je hodně,“ komentuje Zdeněk. Co si objedná? „Tady mají všechno, ale statkářsky to nevypadá vůbec. Jen ta židle pamatuje, když se tu jezdilo s formanskými povozy. Výzdoba je rustikální. Ale nebudeme soudit, dokud neochutnám.“

V kuchyni mají ze Zdeňkovy objednávky radost. „Jsou to oblíbené věci.“ Jsou? Šéf nechápe, proč všechno jídlo vypadá stejně, ani to, že jsou v nabídce jihočeského statku k mání například tortilla nebo argentinský steak. „Je to všechno hrozně upražené. A všechno chutná stejně… Proč by měl někdo motat cop z vepřové panenky?“

Maso s ananasem? „Abychom byli opravdu Jihočeši, mělo by se to jmenovat Hawaii,“ směje se Zdeněk. A dost mu nechutná. V kuchyni shrne své poznámky lakonicky: „Všechno má podobnou chuť, chtělo by to pestřejší, všimli jste si vůbec, že je venku napsáno, že je to jihočeská restaurace? Tak proč tortilla? To přece není místní specialita!“

„Ludvíku, to je ostuda nechat se živit od ženy,“ podotkne po rozhovoru s provozovateli Šéf. „S tou hospodou jste tak zestárli, že nevnímáte, co se děje kolem vás. Cenová politika je hrozná, všemu rozumím, ale jestli tu chcete mít perspektivu, musíte se zamyslet nad tím, jestli hosté odsud odcházejí s chutí se vrátit. Vy tu sice máte napsáno, že jste jihočeský restaurant, ale velké h@@@o, zachránit vás může jediná věc. Dobré jídlo.“

Jak dopadne zátěžový test? Zdeněk se nejprve poohlédne po lednicích. Tam ani v kuchyni nenajde nedostatky velkého formátu. „Ta kuchyně je zvyklá makat na objemu, ale chybí tomu kvalita. Jsou mizerné přípravy. Okolo sebe musíš mít pořádek. Mrdník ti hlavu zacpe a jsi v p@@eli. Není nad to, když je pořádně uklizeno.“ Taky doporučí, aby majitelé spravili zázemí. Uklidili ho.

Ludvíkovi poradí: „Až se budeš divit, proč ti sem lidi nechodí, mrkni na tohle jídlo a bude ti to jasný.“ Šéfa překvapí odpověď hostů, když zjišťuje, jak jim chutná. „Oni mi řekli, že to není tak hrozné a dá se to. To fakt nechceš slyšet… Veganská tortilla se taky nesetkala s úspěchem.“ Jak dlouho si hosté nakonec počkají na jídlo, komu dojdou nervy a jak se vyřeší komplikovaná rezervace?

Budou si v kuchyni dál dělat legraci, nebo je humor přejde a začnou makat? Jak se z menu může stát nástroj hromadného ničení? Šéf týmu doporučí, aby si menu sestavili takové, aby za ním stáli. Kromě toho se bude také malovat. Jana a Ludvík nemají slov. „Já vám pomůžu, i kdybyste nechtěli,“ usmívá se Zdeněk. A vezme tým na čumendu do restaurace u silnice, která fakt funguje. Co si z restaurace U Jiskrů nakonec místní odnesou? Jak se jim bude dařit během vaření? "Jídla musí být jednoduchá jak žebřík, na to nezapomeňte,“ vysvětluje Šéf. Jak to nakonec s touhle restaurací dopadne? Nenechte si ujít závěrečný díl nové série.

Na závěrečný díl pořadu Ano, šéfe! se dívejte 30. 10. 2025 ve 21.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků