Na další místo pojdeme vlakem. Proč? Protože si šéf jede posvítit na nádražní restauraci v Bruntále. „Já mám k nádražním restauracím vřelý vztah. Můj tatínek byl hostinský na nádraží v Hostivaři… A myslím si, že otevřít si hospodu na nádraží v Bruntále bude asi výzva.“
Kdo se do ní pustil? Marta Virágová. „Je to malá hospůdka, kde vaříme lidově a jednoduše, českou klasiku. Měla jsem problém, hledala jsem kuchaře, navíc jsem v červených číslech, a jestli se to nezlepší, budu muset skončit.“ Jak rychle hospodu šéf najde? Jeho první slova budou: „Tady to vypadá slibně.“
Zdeněk si dá od každého jídla z nabídky porci. „Paní vedoucí je v kuchyni, to je vždy špatný signál.“ Mezitím v kuchyni padne: „Já se bojím jako sviňa.“ V kuchyni vzniká chaos. Jak tohle dopadne?„Tomu sýru se uvnitř strouhanky nelíbí, utíká na všechny strany…,“ podotkne nad talířem šéf.Maso v polévce vypadá nevábně, gulášovka je bez chuti, vodová… „Nikdo nečeká v nádražce zázraky, když je ale i polévka blbá, je to znamení. Navíc porce jsou malé, ve výpečkách je hodně sádla. Čevabčiči suché jak troud, ale dejme tomu, brambory bez chuti. Kuchařsky je to zoufalé, nic se tu neděje, proč bys to měl jíst, tyhle věci?“
Jak proběhne rozhovor s Martou, provozovatelkou? „Je to dost špatný, řeknu vám konkrétně v čem.“ Po debatě o jídle má Zdeněk o provozovatelku a její tým, ale také hygienu, velkou starost.
Druhý den v Bruntále bude akční. Tým čeká zátěžový test, ale předtím se šéf musí vypořádat s Iris. „Co kecáš,“ vmete Iris do obličeje šéfovi, když jí oznamuje, že obědy navařené nejsou. Zdeněk začne s pomocí. Chystá omáčku na roládu. Ovšem ani kastrolu se nedočká. Takže si ho bude hledat sám. Podaří se a budou hosté nakonec spokojeni?
„My jsme se začali učit vařit v okamžiku, kdy je hospoda plná lidí. To je dobrý. A tobě Iris, dám jednu radu, Ne@@r mě.“ Kuchyně je jeden velký chaos. Nikdo evidentně nemá představu, co dělat. A proto se nedaří. Jak se k tomu Zdeněk postaví, aby se v kuchyni neplýtvalo penězi, nervy a časem?„Základem je příprava, vyfutrovat všechno.“ To je nejdůležitější Zdeňkovo sdělení.
K tomu Iris řekne, že odchází, a u stolu se pohádá se šéfkou. Iris se přizná, že už jedná o místě jinde. Může tedy být i Bruntále nádražka jako víno? Šéf tomu stále věří. Jak tohle dopadne? Postaví šéf tuhle restauraci na nohy? Začne se Martě dařit? A jak to dopadne s Iris?
Na další díl pořadu Ano, šéfe! se dívejte 23. 10. 2025 ve 21.35 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová
Jeřabiny - nejoblíbenější recepty
Hrajte s námi SUDOKU online !
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026












