Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Athény jsou městem, kde je přehršel památkových skvostů

15. 08. 2021 | Evropa

Athény jsou město, jenž je v uvozovkách zatížené památkami, ale nejenom to. Nachází se zde překrásná příroda spolu s úžasnými zvířaty, jenž zde žijí.

Athény jsou hlavním městem Řecka, kde žije zhruba 664 tisíc obyvatel a je tu extrémní množství možností, kam si zajít. Je strašně vybrat jen pár míst, ale nyní tomu tak bude. Partheón neboli chrám panen je první v dnešní nabídce. Je zasvěcen bohyni Athéně, která je známá jako bohyně války. Stavěli ho v letech 447 až 438 př. n. l. Přestože je to jedna z nejvýznamnějších památek, tak se říká, že jsou to trosky, i když je to věc názoru, protože se rekonstruoval. Na zdejších architektonických prvcích je například zachycen i pád Tróje, jenž vstoupil do historie.


AthényV Aténách nejen za památkami, ale i za zvířaty. Kam jinam než do zoologické zahrady neboli do místa jménem Park Attica. Momentálně mají více než 2000 zvířat zastoupených v 290 druzích. Není zrovna nejstarší zoo, protože funguje od května roku 2000. Ze začátku to byl ornitologický park s třetí největší sbírkou ptactva na světě. Byla tu hospodářská zvířata. Od roku 2001 začali postupně přidávat další a další zvířata - plazi, africká savana a další. Nyní chovají například lvy, tygry, černé pantery, leopardy, zebry, žirafy, šimpanze a spoustu dalších. V roce 2005 začali předvádět denní představení s dravými ptáky. Od roku 2010 tu fungovalo delfinárium s delfíny a lachtany. V roce 2011 však začali mít s delfináriem problémy, jelikož se začalo jednat o podmínkách, v jakých zvířata existují. Na čas delfinárium z příkazu soudu pozastavili.

Atény mají i národní zahrady. Národní zahrady v Aténách je veřejný park na ploše 15,5 ha. Je umístěn přímo za budovou řeckého parlamentu. Jsou zde například busty slavných řeckých básníků - Dionisios Solomos, Aristotelis Valaoritis. Stavět tento park začali v roce 1838 a dokončili ho o dva roky později. Bylo sem přivezeno přes 500 druhů rostlin a zvířat, například pávi, kachny či želvy. Pro některé rostliny bylo zdejší klima zlé a tak nepřežily. Tento park má dvě zahrady - Královská a Národní. V Národní zahradě najdou turisté kachní rybník, botanické muzeum, malou kavárnu, dětskou knihovnu a dětské hřiště. Matkou části tohoto parku byla řecká královna Amalia. Na její počest se v Národní zahradě vytvořila třída Queen Amalia Avenue. To se stalo ve dvacátých letech, přičemž od té doby byla tato zahrada přístupná od východu do západu slunce.

Tohle je jen slabý výčet míst, kde všude se dá zajít v řeckých Athénách. V tomto velkém městě není možné, aby turisté vše viděli a prochodili během jednoho dne. To by ten den musel mít minimálně 50 hodin a člověk by musel tzv. jet v jednom kuse. Kdo má rád historii, zde na něj dýchne ta pravá atmosféra. Lidé milující zvířata si přijdou také na své. V Parku Attica tomu tak bude.


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
přečetla jsem si..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles