8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čerstvé šťávy: propijte se ke zdraví!

24. 05. 2013 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

O čerstvých šťávách z ovoce a zeleniny se říká, že jsou současně vitaminovou bombou i elixírem mládí. Nejsou to ale jen mýty, opravdu stojí za to začít odšťavňovat a pít čerstvé šťávy?

V první řadě je potřeba říci, že syrové ovoce a zelenina tělu poskytují nezbytné vitaminy, minerální látky, enzymy a vlákniny. Proč tedy pít čerstvou šťávu, když si můžu dát jablko nebo mrkev? „Je to jednoduché, do několika sklenic čerstvého džusu se vtěsnají živiny z takového množství ovoce a zeleniny, které byste během dne jen těžko snědli,“ vysvětluje výživová poradkyně centra Wellnessia Monika Divišová. Větší množství vitaminů a živin z čerstvých šťáv se samozřejmě následně zákonitě projeví pozitivně ve vašem těle. Získané látky prospívají imunitnímu systému, mají výrazný vliv na udržování optimální váhy, celkovou fyzickou a duševní pohodu. Ze zdravotního hlediska je seznam blahodárných účinků čerstvých šťáv opravdu dlouhý. Šťávy jsou například prospěšné pro srdce a kardiovaskulární systém, pomáhají také snižovat hladinu cholesterolu. V neposlední řadě v těle pomáhají zeleninové šťávy udržovat správné pH.

Odšťavňovače CatlerI kdybyste si řekli, že denně budete jíst 2 kg jablek, nedosáhnete stejného účinku jako při pití čerstvých šťáv. V ovoci a zelenině je totiž mnoho nutričních látek obsaženo ve vláknině. Problém je v tom, že vláknina je po procesu trávení z těla vyloučena, aniž by z ní byly všechny živiny uvolněny. Maximum živých látek se z vlákniny uvolní teprve jejím rozrušením během procesu odšťavnění. „Efektivita vstřebání tekutých látek je mnohem rychlejší než u pevné stravy,“ popisuje Monika. Oproti celému plodu je tedy čerstvá šťáva dokonale strávena během několika minut, což ocení všichni ti, kteří potřebují okamžitě načerpat energii.

Ve prospěch čerstvých šťáv jasně hovoří ještě jeden faktor – při vaření se tepelnou úpravou ničí pro tělo tolik důležité enzymy. „V čerstvých šťávách ze zeleniny a ovoce enzymy přirozeně jsou a napomáhají při trávení. Odstraňují plynné prostředí, které může vést ke kvašení, přemnožení bakterií či nerovnováze ve střevech,“ upřesňuje Monika Divišová.

V neposlední řadě šťávy představují praktický způsob, jak zvýšit pravidelnou konzumaci zeleniny a ovoce. Například děti většinou trpí nedostatkem zeleniny v jídelníčku, kvůli sladkostem a překořeněným jídlům jim navíc zelenina nechutná. U šťáv ale stačí opravdu málo, jen překrýt nezvyklou chuť zeleniny sladkým ovocem. Doma připravenou čerstvou šťávu si děti i vy můžete jednoduše vzít s sebou a mít tak kvalitní a chutnou svačinu.
Je to zkrátka tak, neexistuje jednodušší způsob, jak udělat něco pro své zdraví, než pít čerstvě připravené šťávy z ovoce a zeleniny. Nejlepší na tom všem je, že šťávy jsou nutričně velmi vysoko, přitom ale obsahují málo kalorií a skvěle chutnají!

Odšťavňovače CatlerJak si ceníte své zdraví?


Pouhým pohledem na vývěsky fresh barů či regály nabízející v lahvičkách 100% džusy zjistíte, že jejich pravidelné nakupování je finančně velmi náročné. Nemluvě o tom, že šťávy, které za sebou mají dlouhý transport a několikadenní stání na poličkách supermarketových chladniček, rozhodně nelze považovat za čerstvé. Nejlevněji vyjde nakoupit suroviny a odšťavňovat doma. S opravdu kvalitním odšťavňovačem, který má vysokou výtěžnost, příprava šťáv navíc není vůbec složitá. Spíše naopak.

Základní prvky, které u odstředivých odšťavňovačů zajišťují maximální výtěžnost, jsou výkon a kvalita odšťavňovacího síta. Hranice dostatečného výkonu motoru se pohybuje kolem 1000 W, perfektní výsledek zajistí výkon od 1200 W. Nejlepší odšťavňovací síta jsou z mikrosíťoviny, protože mají nejvyšší výtěžnost šťávy. Ideálním příkladem perfektních odšťavňovačů jsou spotřebiče značky Catler. Například s odšťavňovačem Catler JE 4011 šťávu vyčarujete během pár sekund. Má totiž unikátní nerezové síto s ostřím zpevněným titanem a stěnami z mikrosíťoviny, ve které je více než 40 000 miniaturních otvorů. V kombinaci s výkonným 1200W motorem si s maximální výtěžností poradí prakticky se všemi druhy ovoce a zeleniny. Díky konstrukci odšťavňovače a použitým materiálům vám na jeho umytí postačí 8 minut.
No nestojí to za to?



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Čerstvé šťávy: propijte se ke zdraví!:

Čerstvé šťávy: propijte se ke zdraví!
Čerstvé šťávy: propijte se ke zdraví!
Čerstvé šťávy: propijte se ke zdraví!
Čerstvé šťávy: propijte se ke zdraví!
Čerstvé šťávy: propijte se ke zdraví!
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ještě padla jedna Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
19. 06. 2013 20:02 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:59 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:52 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:48 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:43 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:37 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:34 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
Obrázek uživatelky
profil

4 x klíč
1 x kat
1 x b.p.
Obrázek uživatelky
profil
19. 06. 2013 20:03 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:58 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:54 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:50 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:46 Sebrán "Hrabě Šprýmař - Zámek Karlova Koruna" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:42 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:35 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů
19. 06. 2013 19:31 Sebrán "Bílá paní - Zámek Loučeň" za 10 bodů

SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nakonec 6 + 1 mi utekla + 1 šprýmař
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles