Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

CESTA ke štíhlé postavě

27. 04. 2009 | Diety
Taky se cítíte někdy vyčerpáni a unaveni při sebemenší námaze? Nejste spokojeni se svou postavou? Všechny pokusy zhubnout se ukázaly jako neúspěšné? Děláte něco špatně a nemůžete přijít na to, kde je chyba? Poradíme vám několik obecných zásad, jak na to, abyste se cítili lépe a byli v dobré kondici i náladě.

Zásadní je uvědomit si, že cesta ke štíhlosti začíná ve vaší mysli. Nejdůležitější je změnit svůj dosavadní životní styl. Všechny změny v denním režimu i jídelníčku však zavádějte postupně a začněte tím, co je pro vás nejméně obtížné. A hlavně nezapomínejte, že porušení plánu není důvodem k ukončení veškerého snažení.

cesta ke štíhlé postavěZařaďte do svého dne pravidelnou fyzickou aktivitu, zkrátka se hýbejte. Nejen že tak získáte zdravé a pružné tělo, ale navíc se budete i cítit fit a plni energie, bude z vás vyzařovat síla a sebevědomí. Nemusíte hned zvedat činky v posilovně nebo hrát squash. Daleko efektivnější je běžná fyzická činnost, kterou zařadíte do svého denního režimu. Může to být procházka na čerstvém vzduchu, práce na zahradě, jízda na kole nebo tanec. Nezbytné je, abyste takové aktivitě věnovali alespoň 30 minut denně.

Pokračujte změnou stravování. Asi už víte, že byste nikdy neměli při jídle spěchat, odbývat se rychlým občerstvením, vynechávat jednotlivé chody, jíst v pozdních hodinách nebo se přejídat. Důležitá je pravidelná strava, a to nejen při hubnutí.

Pokud budete jíst pravidelně a menší porce, nedáte svému tělu signál – pozor, je třeba si něco uložit na horší časy. Mezi hlavní následky nepravidelné stravy patří častější a výraznější pocity hladu a zpomalení metabolismu. Proto platí jíst méně, ale častěji, ideálně 5–6x za den. Důležité je i dodržování pitného režimu, pijte alespoň 1,5 l neslazených nápojů denně. Vhodným nápojem je také čaj.

Lepší tři dny bez jídla než jeden den bez čaje!

(čínské přísloví)


Ne, opravdu vás nechceme navádět k tomu, abyste přestali jíst, ale toto staré přísloví pěkně ilustruje význam a postavení čaje ve zdravé výživě. Pití čaje se navíc může stát i Vaším denním rituálem a příležitostí ke zklidnění a zastavení se v současném rychlém světě.

Zdroj: Hubněte s čajem

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
aj tak sa dá
Obrázek uživatelky
profil
Pitný režim, jíst 5x denně, jíst zeleninu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles