Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyjezděte si krásu i zdraví pro své nohy

21. 09. 2009 | Péče o tělo

Která žena by netoužila po gazelích nohách… Dobrou zprávou je, že jich lze docela dobře dosáhnout. Jednou z nejefektivnějších metod je jízda na kole. Chcete si ji opravdu užít? Zkuste se držet následujících tipů a pravidel.


Pohodlí v sedle

Máte po vyjížďce nesnesitelně bolavá stehna? Pokud jste tedy nejeli ultramaraton, zaměřte se na nastavení sedla. Stoupnete-li si vedle kola, sedlo by mělo být ve výši horního okraje vašich pánevních kostí. Když na kolo nasednete, měla by být noha na dolním pedálu takřka propnutá v koleni. Pro běžnou jízdu je nejvhodnější vodorovná poloha sedla. Pro blaho vašich sedacích kostí je ideální tzv. gelové sedlo nebo polstrované cyklistické kalhoty. Co se oblečení týče, dlouhá móda na kole neobstojí. Zamotala by se do řetězu. Pro svižnou jízdu jsou dobré pot sající a hlavně dobře odvádějící materiály.


Svačina je kumšt

nohyTraduje se, že na cyklovýlet je nejvhodnějším zdrojem čokoláda. Jako motivace se hodí, síly však dodá později. Má totiž více tuků než cukrů, takže se tráví pomaleji. Okamžitým zdrojem energie mohou být sladké nápoje. Obecně lze doporučit lehce stravitelná, spíše sacharidová jídla. Skvělé jsou banány. A dostatek tekutin. Minimum na odpolední vyjížďku je 0,5 litru. Zda sycených, to závisí na osobní preferenci. Dobré je mít jak slazené pití, tak čistou vodu. Alkohol na kolo samozřejmě nepatří.


Bezpečnost především

Cyklista je na českých silnicích nejohroženějším druhem. Proto nepodceňte reflexní prvky na oblečení a bez přilby nejezděte ani na druhý konec vesnice. Důležitá je obuv. Není nutné mít cyklistické tretry. V žádném případě však nesmíte mít boty, které se z pedálu smekají, nebo se vám zouvají. Se sandály bez opatku si koledujete o vážný úraz. Chcete-li si ušetřit námahu, je lepší volit boty s tvrdou podrážkou. Chcete-li si užít cyklovýlet bez větších problémů, nezapomeňte přibalit dezinfekci a náplast. Technicky zdatní ani na rezervní duši a nářadí. Ale hlavně dobrou náladu. 


Zdroj: Křečové-žíly.cz

Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na kole jezdím kratší vzdálenosti. Nejsem z těch, kteří polykají za chvilku spoustu km. Prostě jezdím pouze pro svoje potěšení. Jezdit samotné se mi však nechce a u nás jsou ženy, které naopak raději jezdí sami. Já raději ve dvou.
Obrázek uživatelky
profil
Krásné nohy jsou jistě lákavé, ale kolo v městském provozu, radějiani náhodou. Cyklostezky a v nádherné přírodě. Co si však mají počít ženy zdravotně handicapované? Taky se chtějí líbit, ale jaksi jízdu na kole si musí nechat zajít. Nu což, všechny nemůžeme být krásné.
Obrázek uživatelky
profil
Na kole jezdím ráda. Botky si vybírám pohodlné, které mi nepadají z pedálu.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles