Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečuj o sebe!

11. 12. 2009 | Péče o tělo
Každá žena je krásná, ne, vlastně každá žena může být krásná. Jen musí chtít. Není to až tak složité. Stačí se trochu upravit, načechrat vlasy, namalovat obličej a vzít si na sebe to, co právě letí.

Myslíte?
Já vám nevím. Kolikrát čtu, jen tiše - ze zvědavosti, klasický český bulvár a dovídám se o módních trendech, o liftingu, botoxových injekcích a všelijakých jiných kosmetických udělátkách, které z nás, žen, nakonec udělají… umělotinu. To jsou úplně nová umělá prsa, odsátí tuku v nebezpečných partiích, odstranění vrásek pomocí injekcí, celkový lifting obličeje a mnoho dalšího.

Žena může být krásná v každém věku - a to si troufám říct i bez těch takzvaných udělátek, které vyhladí vrásky, napnou pleť a odeberou vám 10 let života.

Na jednu stranu je to fajn a bezva, a určitě se budete cítit lépe a mladistvěji, ale věk tím rozhodně nepřelstíte.

Nedávno jsem měla možnost sledovat pořad o vyhlazení vrásek pomocí právě již zmíněného botoxu. Také tam byla jedna úplně stařičká babička, která, když se usmála, tak z ní sálalo takové hezké teplo, štěstí, klid, a světe div se, byla celá vrásčitá. Co odpověděla paní redaktorce na své vrásky? Že jsou od přírody, že je má ráda a vždycky, když se usměje, má pocit, jako by jí přibyly na obličeji další. Za to si zasloužila od paní redaktorky poklonu a přání pevného zdraví.

Sama kolikrát přemítám, proč jsou najednou vrásky u nás žen problém. Proč se je snažíme odstranit, když bývají tak hezké. Třeba vrásky kolem úst - víte, že jsou z úsměvu? A vrásky na čele z mračení? A víte, že je obličej, právě kvůli všem těm grimasám, jedna velká vráska? Zkuste se jednou podívat do zrcadla a udělejte na sebe pár grimas. Všimněte si, kde se vám která vráska vytvoří a pokud ji tam zatím nechcete, zkuste si promasírovat obličej pomocí krému na obličej a prsty svých rukou. Sice to nepomůže hned, ale každodenní masáž a mastnější krém vyhladí pokožku vašeho obličeje i bez drahého liftingu. Samozřejmě hovořím a píšu o těch prvních vráskách.

Nezapomínejte, že všechny make-upy a barvičky na obličej jej mohou vysušit a čím sušší obličej je, tím má větší sklon ke stárnutí a k tvorbě vrásek. Také slunění a sluníčko zanechává na vašem obličeji a vlastně kdekoliv na těle své stopy. Proto doporučuji mazat a krémovat.


Dodržujete pitný režim? Víte, jak zjistit, zda máte vysušenou pokožku?
Zkuste jednoduchý trik: Pomocí dvou prstů levé ruky vytáhněte do řasy kůži kdekoliv na ruce pravé a sledujte, za jak dlouho se řasa vámi vytvořená navrací k normálu. Ideální k této zkoušce bývá hřbet ruky. Pokud pozorujete šupinaté loupání kůže, také to může být následek suché pokožky. A věřte, že suchá pokožka bývá velice náchylná k různým kožním nemocem a také se pak špatně hojí.

Člověk nezastaví čas, ani svůj věk, ale může s ním přirozeně bojovat, a tam, kde chybí, může dodat.

Nezapomínejte však, že usměv na tváři, dobrá nálada, chvilka pro sebe, pár malých drobnůstek nebo pochvala udělají stokrát víc než jeden kosmetický salon. 

Žena s upřímným úsměvem a dobrou náladou bývá ta nekrásnější.


Diesonne - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík fakt je to dobrá rada
Obrázek uživatelky
profil
Tady poprvé čtu, že všechny make upy a barvičky nám mohou pleť vysušit. Tomu věřím, proto požívám pouze krémy na obličej.
Obrázek uživatelky
profil
amen
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles