Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Báječná medovina je v Lednici

22. 11. 2011 | Česká republika
Lednice poskytuje nevídané zážitky a to nemyslím tu v kuchyni, ale krásné lázeňské město asi 6 km severozápadně od Břeclavi a 12 km východně od Mikulova. Lednice je zapsána v Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, památkovou ochranu má v Lednici 37 objektů počínaje komplexem zámeckých budov přes stavby a plastiky v zámeckém parku, několik novogotických domů z poloviny minulého století až po zajímavou stavbu nádražní budovy z konce 19. století, postavenou podle návrhu lichtenštejnského stavitele Karla Weinbrennera.

Skloubení architektury s krajinou dalo vyniknout kráse Lednice i jejího okolí, která se tak stala jedním z turisticky nejatraktivnějších a nejnavštěvovanějších míst v naší zemi.  

Nechte se pozvat do zámku, jehož dnešní vzhled pochází z let 1846-1858. Kníže Alois II. z Leichteinsteina usoudil, že Vídeň je pro pořádání letních slavností nevhodná a nechal Lednici přebudovat na reprezentační letní sídlo v duchu anglické gotiky. Pro pořádání velkolepých setkání evropské šlechty sloužily reprezentační sály v přízemí, které jsou vybaveny vyřezávanými stropy, dřevěným obložením stěn a vybraným mobiliářem. Dále pak můžete navštívit soukromé pokoje Liechtensteinů a muzeum loutek Milana Knížáka, které se nachází ve 2. patře zámku.
Předvánoční čas Vám zpestří adventní prohlídky vánočně nazdobeným zámkem, které se konají 17.12.2011 s doprovodem kostýmovaných průvodců. Návštěvníci uvidí kromě historických vánočních dekorací také ukázku knížecího vánočního stolování. Prohlídky od 10 do 15 hodin začínají vždy v celou hodinu.
 
Nejen interiér zámku stojí za zhlédnutí, v zámecké zahradě se nachází palmový skleník, který byl zbudován na východní straně zámku v letech 1843–1845 podle návrhů anglického architekta P. H. Desvignese. Zámecký skleník je 92 metrů dlouhý, 13 metrů široký a 10 metrů vysoký. Ve skleníku je pěstováno cca 250 druhů tropických a subtropických rostlin a vytváří předěl mezi parterovou a přírodně krajinářskou částí zámeckého parku. Skleník je otevřený i o zimních víkendech, tak se sem neváhejte zajít ohřát.
 
Obec Lednice je lázeňským místem. Lázně vznikly v srdci pozoruhodné krajiny Lednicko-valtického areálu.

Před miliony let na tomto území bylo dno prehistorického moře, a když se při třetihorním vrásnění Morava zvedla ze dna, zůstala mořská voda uvězněna v podzemních slujích. Pravěké třetihorní moře pod povrchem země v hloubce 1250 metrů je výjimečný přírodní léčivý zdroj. Nachází se v zemských hlubinách v uzavřené čočce a díky své vydatnosti bude dostupný i dalším generacím. Svým chemickým složením připomíná silně mineralizovanou mořskou vodu a je jednou z nejkvalitnějších svého druhu v Evropě. Voda je nejúčinnější balneologický prostředek k léčení onemocnění kloubů, páteře a cév.

Skvělé jsou peloidní obklady, kdy je na postižené místo přiložen nahřátý sáček s rašelinou. Během několika minut je postižené místo prohříváno a z bahna se uvolňují léčebné látky. Používá se při chronickém onemocnění pohybového ústrojí a u některých onemocněních zažívacího ústrojí. Během léčby dochází k vypařování jódu do ovzduší a je tak obohacováno jodové mikroklima během koupele. Z léčebného hlediska je významný právě celkový účinek, který reguluje štítná žláza.  

Ideální ubytování  je v penzionu „Včelařský dvůr“, který se nachází v klidné části Lednice s výbornou dostupností centra a zámku (900 m), všechny ložnice jsou situovány k lesu, což Vám zaručí komfortní a dokonale klidné spaní. Kromě výborné kuchyně Vás jistě potěší možnost ochutnat místní medovinu a kvalitní vína. Hostům penzionu je zdarma zajištěna doprava na lázeňské procedury tam i zpět.

Příroda je zde nádherná a současně s kvalitními službami lázní zde prožijete nezapomenutelnou dovolenou.

setury - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Báječná medovina je v Lednici:

Báječná medovina je v Lednici
Báječná medovina je v Lednici
Báječná medovina je v Lednici
Báječná medovina je v Lednici
Báječná medovina je v Lednici
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek. Lednický zámek je opravdu moc krásný. Minaret nebo jak se říká také turecká věž ,je překrásná .Minaret je 60 metrů vysoký a má 302 schodů.Překrásný výhled.
Obrázek uživatelky
profil
Už delší dobu se s manželem do Lednice chystáme ale je to výlet alespoň na tři dny tak to snad někdy vyjde,podle fotek je to nádhera ale potřebuje to více času na prohlídku rozsáhlého komplexu.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkv lednici je krásný zámek.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek. Zajímavé město s bohatou historii a lázněmi.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles