Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bedřichov

6. 03. 2018 | Česká republika

Bedřichov je obec v severních Čechách, která leží v okrese Jablonec nad Nisou. Nachází se v Jizerských horách a díky svému umístění je tato poměrně nevelká obec známá i díky výborným lyžařským podmínkám jak pro běžkaře, tak také pro lyžaře – sjezdaře.

První písemná zpráva o obci pochází už z roku 1602, kdy zde byla sklářská huť, kolem které vyrostla vesnice. Sklárna fungovala přes dvě stě let a nabízela práci místním obyvatelům. V současné době se v obci nachází obecní úřad, pošta, několik menších obchůdků, kavárna a je zde otevřeno samozřejmě větší množství penzionů a hotelů pro turisty. Do obce se můžeme dostat po silnici jak z Jablonce nad Nisou, tak také z města Liberec.

Bedřichov je ideální místo pro trávení rodinných dovolených a to jak v zimním období, tak také v letním období. V zimním čase je zde větší množství vyžití v podobě několika sjezdovek. Ovšem ne všechny mají umělé zasněžování, takže musíme věřit na dobré klimatické podmínky, které nám lyžování umožní. Hlavní sjezdovka Maliník je uměle zasněžována, takže ji lze využívat téměř stále. Sjezdovky zde nejsou příliš prudké, takže jsou vhodné pro celé rodiny.  

BedřichovIdeální je Bedřichov také jako počáteční bod pro běžkaře. Začíná zde běžkařská upravovaná trať Jizerská magistrála, která má celkově přes několik desítek kilometrů. V únoru (což je nový termín, oproti původnímu lednu) se zde koná již tradiční běžkařský závod Jizerská padesátka, který letos oslavil již 51. sezónu. Tento závod je zařazen i mezi mezinárodní bodované závody a je určen jak pro profesionály, tak také pro běžkaře amatéry a každý rok se ho účastní několik stovek závodníků. Součástí tohoto závodu je i několik menších závodů na kratších tratích nebo pro mladší kategorii závodníků.  

Místo je to taktéž ideální pro trávení letní dovolené, jelikož v okolí vede velké množství značených turistických tras různých obtížností a taktéž se odsud dá vyrážet i na výlety za poznáním do blízkého okolí.


Uhliska - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Bedřichov:

Bedřichov
Bedřichov
Bedřichov
Bedřichov
Bedřichov
Bedřichov
Bedřichov
Bedřichov
Bedřichov
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
není nad Jizerky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
my jsme byli v Bedřichově v létě. Taky stojí procházky po jeho okolí za to.
Obrázek uživatelky
profil
Já už nelyžovala léta. není sníh. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek i fotečky. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
v Bedřichově jsme před pár lety byly..bylo tam hodně sněhu..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles