Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bohumín – město plné kontrastů

24. 08. 2012 | Česká republika

Oficiální stránky Bohumína uvádí: „O Bohumínu se říká, že ho po první návštěvě budete buď milovat nebo nenávidět. Žádná jiná možnost není.“

Bohumín dobře znám, a tak mi dovolte s touto myšlenkou nesouhlasit. Nic není černobílé, každé město má své přednosti a nedostatky, a tak je to i s Bohumínem.

Bohumín je specifické město. Je to dáno i jeho polohou, nachází se totiž blízko polských hranic. Bohumíňáci často jezdí za hranice na trhy. Můžete zde nakoupit spoustu čerstvé zeleniny a ovoce za výhodné ceny. Poláci samozřejmě nežijí pouze v Polsku, ale také v Bohumíně. Krom polské minority je zde početná také romská minorita. Bohumín se nachází v blízkosti Ostravy, mnoho lidí do Ostravy dojíždí za studiem (Ostravská univerzita, Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava atd.) nebo prací.

Bohumín, město plné kontrastůV blízkosti města protékají dvě velké řeky – Odra a Olše. Bohužel, právě díky těmto řekám a dlouhotrvajícím dešťům postihla Bohumín v roce 1997 velká povodeň. Její následky jsou na některých místech dodnes patrné.

V Bohumíně je několik rozsáhlých parků, v nichž mohou občané města relaxovat. Bohumín je spíše průmyslovým městem, co se týče přírodního bohatství, je dle mého názoru lepší vyrazit na výlet třeba do Beskyd. Domnívám se, že právě životní prostředí je kamenem úrazu tohoto města. Bohumín velmi často dusí smog.

Kam tedy v Bohumíně vyrazit?

Určitě bych vám doporučila navštívit centrum města. Můžete si zde prohlédnout budovu nádraží a zajít také na železniční lávku, z níž je krásný výhled na koleje. Bohumín je zkrátka městem vlaků. Právě z Bohumína vyjíždí vlaky všemi směry. Z centra města se můžete pěšky vydat do parku P. Bezruče. Téměř po celý rok si zde můžete prohlédnout různé ptáky v klecích. Park také sousedí s tenisovými kurty, takže pokud máte radši než ptáčky sport, můžete se podívat na tenisový zápas nebo trénink. S dětmi pak můžete vyrazit do přilehlého Hobby parku. Je to doslova dětský ráj, je zde kolotoč, lanovka, houpačky, dětské dopravní hřiště atd. Pokud při vaší návštěvě bude krásné teplé počasí, vezměte si plavky. Můžete se vykoupat v přírodě nebo zvolit bazén. V blízkosti bazénu se nachází zrekonstruovaná vodárenská věž, která v současné době slouží jako penzion a restaurace. Můžete si zde dát kávu a přitom mít město jako na dlani.

Doporučuji také vidět zavěšený most přes řeku Odru a Antašovické jezero. Je to krásná moderní dálniční stavba, projet se po tomto mostě je krásné ve dne i v noci, kdy je most nasvícen. Chloubou Bohumína je také letní kino. Nově je v Bohumíně také minigolf. Večer můžete s přáteli zavítat na „Bohumínskou Stodolní“, která se nachází v areálu bývalých kasáren.

Bohumín určitě stojí za Vaši návštěvu, zejména pokud jste Ostraváci nebo Karviňáci, neváhejte a přijeďte. Výlet do Bohumína může být ideálním nedělním výletem.

Emko K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Bohumín – město plné kontrastů:

Bohumín – město plné kontrastů
Bohumín – město plné kontrastů
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bohumínem jsem jen několikrát projížděla právě tím vlakem, ale třeba se někdy zastavím...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík souhlas - každé město je něčím výjimečné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles