MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slezskoostravský hrad Ostrava

20. 10. 2012 | Česká republika

V tomto článku bych Vás chtěla nalákat na velmi krásnou památku přímo v centru Ostravy - a to na Slezskoostravský hrad. Když jsem se tam vypravila poprvé, myslela jsem si, že to bude nic moc, ale hrad mě dokonale překvapil. Nikdy jsem nečekala, že hrad v Ostravě bude tak krásný a kouzelný a taky pohádkový.

Je velmi krásný a zajímavý, zvlášť pro milovníky dřeva a je zde spousta zajímavých atrakcí a různých kuriozit. Dozvíte se také mnoho zajímavých informací o Ostravě.

Slezskoostravský hrad byl postaven ve druhé polovině 13. století, později byl dokonce přestavěn i na zámek. Z doby zámku se dochovala hradní brána a věž hradu a taky tyto dvě věci jsou jediné původní, které se z hradu do současné doby dochovaly.

Moravskoslezský hra OstravaNěkteré pověsti dokonce vypráví, že pod hradem jsou ukryty různé poklady a cennosti, které bylo možno uvidět jen na Velký pátek. Hlídal je však muž před bránou, který každého, kdo se je pokusil vzít, zabil. Také zde existovala i stará známá bílá paní, ovšem zjevovala se jen tehdy, když měl někdo z rodiny majitelů před smrtí.

Hrad několik let pouze jenom chátral a postupně se rozpadal. Až ho nakonec koupilo město Ostrava a dalo se do těžkého spravování a rekonstrukce hradu. Město Ostrava hrad doslova na poslední chvíli zachránilo. Jinak by z něj byly asi už jen trosky, což by byla velká škoda. Začátkem roku 2004 byl hrad znovu otevřen. Takže je otevřen vlastně teprve kratičkou dobu, ale znovu podotýkám, že prohlídka stojí za to.

Hrad se stal i dějištěm mnoha kulturních akcí, např. Colours of Ostrava, Letní shakespearovské slavnosti nebo také Slezskoostravský Rock-Fest či Noc strašidel. K hradu vede krásná stezka tzv. Lávka Unie. Na nádvoří je hradní tvrz i hradní studna i s fontánou. Ve sklepení je strašidelný sklep plný postav čarodějnic a obrovská a krásná sladkovodní akvária s krásnými rybami. Nachází se zde dokonce i mučírna, která je ovšem jen pro silné povahy. Na hradě je spousta zajímavých věcí a nejkrásnější jsou věci ze dřeva, např. různé sochy a různé obrazy a vyřezávané postavičky, které mě naprosto uchvátily. A navíc vstupné na hrad je opravdu na rozdíl od jiných hradů a zámků velmi levné. Stojí pouhých 70,- Kč a hrad je opravdu výlet na celý den. Doporučuji ho pro krásný výlet s celou rodinou. Celá rodina si výlet může krásně užít.

Přikládám pár fotek, ať si uděláte o hradu představu a sami si můžete rozhodnout, jestli stojí za výlet.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Slezskoostravský hrad Ostrava:

Slezskoostravský hrad Ostrava
Slezskoostravský hrad Ostrava
Slezskoostravský hrad Ostrava
Slezskoostravský hrad Ostrava
Slezskoostravský hrad Ostrava
Slezskoostravský hrad Ostrava
Slezskoostravský hrad Ostrava
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné, pro mne dalekoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zdravím,mně také tento hrad dlouho láká,v OV žije dcera a stále se tam vypravujeme,no letos je to už asi zavřené,že,tak na jaře...
Také se tam před 2 roky vdávala neteř,takže se tam oddává,což ale už na hradech a zámcích není nic nenormálního.
Obrázek uživatelky
profil
a navíc velmi výstižný. Hrad opravdu stojí za vidění. Byli jsme tam na jaře s klukama na výletě. Máš úplnou pravdu, mučírna je jen pro odvážné. Náš kluk měl strach podívat se až dozadu.
Sklep čarodějnic je udělný moc pěkně, ale ta mučírna opravdu budí hrůzu.
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek i fotky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já jsem tam byla asi před dvěma lety,ale možná na jaře zajedeme i s vnučkouSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles