Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V Novém Jičíně

25. 09. 2016 | Česká republika
Nový Jičín je hezké město v Moravskoslezském kraji. Při mých toulkách jsem toto město navštívila. Když řeknu Nový Jičín, vybaví se mi klobouk a já jsem klobouky svého času prodávala. A jsem ráda, že město klobouky dodnes návštěvníkům ukazuje.

Na náměstí v Laudonově domě můžete navštívit informační centrum a tématicky zařízené místnosti a životě generála Laudona, Jsou zde i ukázky bitvy s cínovými vojáčky a herna pro kluky. Nás děvčata ale víc bude lákat Expozice klobouků, kde se seznámíte s jejich výrobou a poznáte historii kloboučnictví. V promítacím koutku si můžete vybrat nějakou projekci a jestli vezmete děti, tak je jistě potěší pohádka Bob a Bobek, to jsou správní králíci, samozřejmě z klobouku.

V expozici je také několik výrobních strojů, které vás seznámí, jak se například dotvarovávají klobouky a podobně. Nejzajímavější částí je jistě Zkoušírna. Ta nadchne každou parádnici a nezáleží na věku. Je zde asi 300 klobouků, které je možno si vyzkoušet a věřte, odtud se vám ani nebude chtít odejít, zažijete zde jistě i spoustu legrace.

zámek Nový JičínAle pojďte, v Novém Jičíně mají taky moc hezké náměstí a krásný zámek. Náměstí se mi moc líbí. Má kolem krásné domy s podloubími, morový sloup, sousoší tančících sedláků... Můžete si sednou na obrovské jablko, či se z lavičky kouknout, jak vodotrysk stříká přímo z dlažby. Můj obdiv patřil i Staré poště, to je asi nejkrásnější budova na náměstí.  Mají zde i krásný modrý dům s lékárnou. Na jednom domě je velký jelen, každý dům má zde jistě krásnou historii. 

Zámek
je kousek od náměstí, je krásný, bílý se dvěma úzkými věžemi, má dvě nádvoří, na jednom je studna a na druhém vstup do muzea. Jmenuje se Žerotínský. Je zde muzeum a samozřejmě tu mimo jiné vystavují také klobouky. Okouzlily mne dámy při kafíčku, různé historické helmice, kloboučky, dílna, ukázka plstění vlny. Jak jsem psala kloboučky a klobouky, to je Nový Jičín. V zámku je v jedné místnosti také krásný malovaný strop a krásná kachlová kamna.

Město je moc zajímavé a stojí za návštěvu. Je zde i krásné okolí. Poblíž je i hrad Starý Jičín, tam se snad taky někdy podívám. Jestli pojedete někdy tím směrem, zastavte se v tomto městě, bude se vám jistě líbit.


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku V Novém Jičíně:

V Novém Jičíně
V Novém Jičíně
V Novém Jičíně
V Novém Jičíně
V Novém Jičíně
V Novém Jičíně
V Novém Jičíně
V Novém Jičíně
V Novém Jičíně
V Novém Jičíně
V Novém Jičíně
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Rumcajsův Jičín zdraví Nový Jičín Smajlík. Máme to ale hezká města Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Nový Jičín je moje rodné město, i když už žiji někde jinde, do Nového Jičína se vždy ráda vracím
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek, nikdy jsem tam nebylaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Alenko,děkuji za seznámení s městem,kde jsem nikdy nebyla.Je tam krásně.SmajlíkSmajlík
Já bych určitě vydržela dlouho u expozice klobouků a vyzkoušela všechny.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles