8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet z Černé Hory do Albánie

16. 08. 2012 | Evropa
K naší poznávací dovolené v Černé Hoře patřil i výlet do Albánie. Cesta vedla úzkými klikatými horskými cestičkami až na hranice. Za hraničním přechodem nás přivítali malou ochutnávkou albánských koňaků. Byly dobré a levné.

Pokračovali jsme do města Skadar. Průvodce nás zavedl do krásného parku s novou mešitou a o kousek dál byl taky nově vystavěný pravoslavný kostel. Pokračujeme po luxusní pěší zóně, přes náměstí s pětihvězdičkovým hotelem do boční uličky. Tady se prodává všechno možné. Jsou tady hromady bot, květiny, zelenina, potraviny, koření...

AlbánieAsi nejhorší pohled byl na prodej ryb. Ryby měli v různých vanách, i koupelnových, nebo jen tak naházené na zemi. No něco nevídaného. Pak jsme odjeli nad město k pevnosti s hradem Rozafa. Odtud byl nádherný výhled na město, hory a na Skadarské jezero, u něhož jsme byli v Černé Hoře. Pak odjíždíme k moři do krásného letoviska Dures.

Tady máme ubytování v hotelu a koupání ve sluníčkem vyhřáté  čisťounké vodičce. Po dobré večeři jdeme s manželem na procházku kolem luxusních hotelů. Jsou tady kilometry písčité pláže. Zouváme boty a užíváme si teploučka. Ráno je snídaně a autobus nás zaveze do města Dures. Tady nás čeká taky přepych i bída. Historické památky i moderní budovy. 

znak AlbánieNavštívili jsme starobylý amfiteátr a po stejném schodišti se jde i k moderní mešitě. Prohlédneme si lodě v přístavu, ochutnáme zmrzlinu a odjíždíme. Další zastávkou je hlavní město Tirana. Ve středu Tirany jsou moderní budovy, kavárny, různá velvyslanectví, prezidentský palác, univerzita, parky...
Bylo vedro, tak jsme se už těšili na další zastávku u moře, ale ta byla zase až v Černé Hoře, ve městě Ulcinj. Albánie je země benzínových pump. Tam je snad víc benzínek než aut. Jsou tam i dálnice, ale i staré silničky. Je to země velkých rozdílů. Kdyby se vám naskytla příležitost vidět tuto zem, využijte ji.
To se musí vidět na vlastní oči.


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet z Černé Hory do Albánie:

Výlet z Černé Hory do Albánie
Výlet z Černé Hory do Albánie
Výlet z Černé Hory do Albánie
Výlet z Černé Hory do Albánie
Výlet z Černé Hory do Albánie
Výlet z Černé Hory do Albánie
Výlet z Černé Hory do Albánie
Výlet z Černé Hory do Albánie
Výlet z Černé Hory do Albánie
Výlet z Černé Hory do Albánie
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné, ale tam mne to neláká, raději do Jizerek
Obrázek uživatelky
profil
Alči,krásné.Albanii jsem viděla pouze z pláže jak jsme byli na Korfu.Bylo to přes moře asi 10kmSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je tam opravdu krásně, působilo to někdy na mně jako "lesk a bída", ale stojí za to ji vidět.
Byli jsme ubytování za Vlore - už tam sice nebyl takový noční život, procházet se bylo kde. Moře brzy u nohou - z pokoje 102 schody.
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem letos na poznávacín zájezdu v Albánii, v Černé Hoře jsme jen nocovali.
Tady mám fotky ze zájezdu - pokud má někdo zájem

http://elaina.rajce.net/Albanie_21.6.-2.7.2012

Obrázek uživatelky
profil
Ali, prostřednictvím Tvého povídání, Tvých postřehů z cest a Tvých fotek si i takový "necestovatel" jako já užije!!! Moc pěkně popisuješ svoje cesty, jako bych tam byla s Tebou... Tak ať Tě pořád cestování baví, a ať máš pořád hodně zážitků i fotek !!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles