Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Digitální vzpomínky z dovolené

25. 07. 2011 | Praktické rady

Když balíme na dovolenou, už dávno k naší výbavě patří různé digitální pomůcky: videokamera, fotoaparát, notebook, chytrý mobil. S sebou si bereme hudbu, filmy, a možná ještě nějakou práci na počítači, zpět si odnášíme vzpomínky v podobě videa a fotografií. Všechna tato data ukládáme na nějaké paměťové kartě, flash disku, nebo pevném disku notebooku. Na co byste neměli zapomenout, než vyrazíte na cesty?


Vejde se mi tam všechno?


Před odjezdem si zkontrolujte, zda vaše karta nebo disk mají dostatečnou kapacitu. Nezapomeňte, že kvalitní digitální fotografie nebo video ve vysokém rozlišení zabere hodně paměti, proto dnes karty do fotoaparátu běžně přesahují kapacitu 2GB, což je dostatek místa třeba pro 1000 kvalitních fotek. Někteří výrobci na kartách také uvádějí orientační počet minut videa, které můžete na kartu natočit. Je dobré vzít si s sebou i záložní paměť, například flash disk, kam můžete v případě potřeby svoje vzpomínky „odložit“ a uchovat je tak v bezpečí.


Mám „správnou“ paměť?


fotografieKoupili jste kartu, která je kompatibilní s vaším přístrojem? Ačkoliv mají některé karty do fotoaparátu stejnou velikost, dejte si pozor na přesný formát – například SD, SDHC a SDXC. Při koupi karty je dobré si rovnou zkontrolovat, že ve vašem aparátu nebo kameře bude fungovat.


Mnozí z nás také rádi fotí přímo na svůj „chytrý“ telefon s fotoaparátem, které většinou používají formáty microSD nebo micro SDHC. Když chcete zajistit jednoduchý převod svých souborů z různých karet (videokamera, mobil, fotoaparát) třeba do jednoho rodinného souboru „Dovolená 2011“ ve vašem notebooku, přibalte si jednoduchého pomocníka – univerzální čtečku karet, která se vejde do kapsy a ušetří vás všech různých drátů.


Odolá útrapám cesty?


Berete-li si s sebou na dovolenou filmy nebo hudbu, které si chcete pustit na notebooku, ideálním společníkem je odolný flash disk nebo externí disk. V případě notebooku si dávejte pozor na zabudovaný pevný disk, mohlo by se stát, že by při cestování, otřesech nebo při nechtěném pádu notebooku vypověděl službu a nechal vás na holičkách. Další otázkou je výběr vhodného fotoaparátu nebo kamery – namísto sofistikovaných přístrojů pro profesionály vám možná lepší službu prokáže kvalitní kompaktní aparát, který můžete třeba i vykoupat.


Budou mé vzpomínky v bezpečí?


fotorámečekObáváte se, že by někdo cizí mohl zneužít vaše osobní dokumenty, které si berete na cestu, nebo že by se mohl kochat vašimi intimními rodinnými fotografiemi? Nebo chcete předejít zklamání, kdyby se vám po dlouhé exotické dovolené ztratil jeden z fotoaparátů?


Pak je dobré svá data dobře zálohovat. Ztrátě dat předejdete, když je budete mít na dvou místech (například kamera a notebook), před zneužitím se pak nejlépe ochráníte například tak, že použijete bezpečnostní flash disk, v němž se data po zadání hesla automaticky zašifrují.


Zdroj: Kingston


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
fotek má člověk spousty...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ešte že ta technika je tak daleko
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles