Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co čekat při první návštěvě podologie?

7. 03. 2021 | Péče o tělo
Na podologii vás mohou zavést různé důvody – od profesionální péče o nohy přes kuří oka nebo zarůstající nehty až po bolesti nohou. Pokud se k pedikérovi vydáváte poprvé, je dobré vědět, co vás čeká a jak se na první setkání připravit a co naopak nedělat.


Proč se na podologii objednat


Na podologii by se měl vydat každý, kdo má nějaké problémy s nohami nebo nehty. Nejčastěji se řeší problémy se zarůstáním nehtů, dále jsou to bolestivá kuří oka nebo hluboké praskliny. Velmi často se také řeší mykózy nehtů. A v neposlední řadě jsou klienty podologií také diabetici, kteří potřebují naší péči jako prevenci v rámci své nemoci.

návštěva podologieTěsně před návštěvou


Před návštěvou určitě není dobré věnovat chodidlům abnormální péči ve strachu, co si o vás pedikér pomyslí. Stejně jako v jiných povoláních, i on je profesionál zvyklý na problémy jako popraskaná kůže, trhliny, zarůstající nehty nebo kuří oka, se kterými se mu klienti svěřují do péče.
Pokud se budete snažit na poslední chvíli svá chodidla vylepšit a zachránit, většinou vám to příliš platné nebude. Naopak je lepší přijít na podologii s nohami v běžném stavu, bez čerstvě ostříhaných nebo nalakovaných nehtů. Právě stříháním nehtů si lidé často zadělávají na zbytečné problémy. Pedikér vám sám nehty zkrátí tak, aby zabránil případnému zarůstání.

Co očekávat


První návštěva zabere zhruba 30 až 60 minut. Čas se odvíjí od toho, kolik nohy potřebují péče. Ošetření začíná omytím nohou, aby se nohy očistily od chloupků z ponožek, případně jiných nečistot. Důkladně se otřou dosucha včetně meziprstních prostor, na které lidé zapomínají nebo mají problém se k nim dostat. Následuje prohlídka chodidla, při níž pedikér zjistí, jaké problémy  máte a na co se při pedikúře zaměřit. Potom kleštičkami zkrátí nehty do rovna. Pomocí speciálních diamantových fréz se vyčistí valy, upraví kutikulu. Pomocí dalších fréz pak obrušuje plosku nohy. Následuje peeling a vmasírování krému či pěny, který je vhodný na ten konkrétní typ pokožky.

Návštěva podologie je většinou příjemně stráveným časem, kdy si klient může odpočinout a užít si chvíli, kdy se o něj stará profesionál. Z centra odchází z hladkými, jemnými a zregenerovanými chodidly.


Zdroj: PODOest



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jaký je rozdíl mezi podologií a pedikúrou? Pedikér se zabývá podologií? To co tu popisujete, je podle mě pedikúra.

Na webu nemocnice jsem našla o podologii toho:

Co je podologie?

Medicínský obor, který se zabývá několika oblastmi terapie nohy dohromady. Zabývá se komplexním vyšetřením nohy, jejím zatížením při statické (stoj) a dynamické (chůze, běh) zátěži a dále výrobou individuální vložky (aktivní vložky) do obuvi, popř. jinou korekcí abnormalit na noze. Vyšetření se zaměřuje na prevenci zranění či bolesti pohybového aparátu a snaží se urychlit návrat do sportovních nebo běžných denních aktivit. Vyšetření ovšem nevyhodnocuje pouze odchylky v chůzi, ale také reakci na změnu postury (nastavení těla) celého pohybového aparátu při různých situacích.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles