8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co dělat pro zářivý úsměv?

21. 08. 2013 | Péče o tělo

Proč zuby pigmentují?

Většina zbarvení je způsobená potravinami, které konzumujeme, některými léky a samozřejmě kouřením. Pokud se chcete vyvarovat zažloutlým zubům, omezte: kouření, kávu, čaj, červené víno a jiné nápoje, které obsahují barviva.

Co dělat pro zářivý úsměv?

Chcete mít zářivě úsměv jako hollywoodské celebrity? Musíte si umět čistit zuby. Jen málokdo tuší, že proces bělení zubů je poměrně komplikovaný. Začít se totiž musí od píky! Před bělením je zcela zásadní mít zuby dokonale vyčištěné a zcela bez zubního kamene. V ideálním případě nám zubař sdělí, že náš chrup je připraven na bělení ihned. Ve většině případů se to ale neděje a proto je nutné před samotným bělením podstoupit několik kroků.

Co dělat pro zářivý úsměv?Kroky nutné před bělením:

1. Návštěva zubního hygienisty – zubní hygienista nám zuby pečlivě vyčistí od všech nečistot, zubního kamene a především nás naučí, jak si správně čistit zuby.

2. Návštěva zubního lékaře – zubní lékař provede prohlídku a vyhodnotí stav chrupu. Nedoporučuje se bělit zuby, které jsou hodně opravované, protože bělící gel plomby nevybělí, navíc bělení tyto zuby spíše poškozuje. Nejlépe jde bělit zdravý nebo téměř zdravý chrup.
Vybělení vydrží cca 1 - 2 roky. Přičemž platí, že čím lépe se o chrup staráme, tím déle vydrží bílé!

Dodržujte „bílou dietu“

Pokud si zářivě bílý úsměv chcete udržet co nejdéle, musíte si upravit svůj jídelníček.
Žádné: kari, slazené barevné nápoje, červené víno, kouření, borůvky atd.

Žvýkejte špenát a jezte jahody!

Bělit chrup si můžete i přírodní cestou. Například častým žvýkáním listů čerstvého špenátu, čistění si zubů vnitřní (bílou) kůrou pomeranče nebo jezením jahod (zrníčka jahod „obrušují“ přirozeně povrch zubů).

Proceduru bělení zubů muže podstoupit až člověk starší 18 let a neprovádí se u těhotných a kojících žen.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !