8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co je stres a jak se ho zbavit?

18. 01. 2023 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Potíže v práci, rodinné problémy, finanční potíže, nemoc – to všechno jsou faktory, které mají vliv na naši psychickou pohodu a mohou být původcem stresu. Ten totiž představuje reakci organismu na mimořádné zátěžové situace, které mohou mít psychický i fyzický charakter. Jak se mu bránit?

Předně je třeba říct, že určitá míra stresu k našemu životu patří a dokonce je nezbytná – pomáhá nám s motivací a překonáváním překážek, dostane z nás lepší výkony. Takovému druhu stresu se říká eustres a jedná se o tzv. pozitivní zátěž. Nadměrnou zátěž naopak představuje tzv. distres, který může poškodit naše zdraví a o němž se zmiňuje Světová zdravotnická organizace (WHO), mluví-li o stresu jako o jednom z nejzávažnějších zdravotních rizik, se kterými se lidstvo potýká.

Co je stres a jak se ho zbavit?



















Jak na stres


Faktorů, které mohou způsobovat stres, je mnoho. Mezi psychické patří i ty zmiňované v úvodu článku, tedy napětí ve škole či v práci, ale také pocit zodpovědnosti, frustrace nebo věk. Sociálními faktory jsou například mezilidské vztahy nebo nezdravý životní styl zahrnující špatnou životosprávu, nedostatek spánku a další. Stresovat nás ale mohou i různé vnější podněty, jako je nadměrný hluk, nepříjemná teplota okolí a podobně – pak mluvíme o faktorech fyzikálních. A stres lehce spustí i nejrůznější životní události.

Je zřejmé, že stresových faktorů je v našem životě dost. Jak se s nimi vyrovnat a se stresem bojovat?

    • Určitě je dobré stresovým okamžikům předcházet, například dobrou organizací práce a času, což zahrnuje i minimalizaci odkládání nejrůznějších úkolů.
    • Je potřeba dodržovat zdravý životní styl čítající pestrý a pravidelný jídelníček, dostatek kvalitního spánku i prostor pro pohyb, který je velmi důležitý nejen pro vaši fyzičku, ale také pro psychiku. Právě při sportu se totiž vyplavují hormony, které uklidňují a nabíjejí.
    • Popovídejte si s lidmi, se kterými je vám dobře a kterým důvěřujete.
    • Dopřejte si také relaxaci nebo zkuste meditaci.


V neposlední řadě se pak nabízí celá řada přírodních látek, které prověřila staletí, a která se v koncentrované formě vyskytují v doplňcích stravy. Co může pomoci?

Vitar L-Tryptofan Forte

Bylinky

Některé mají zklidňující účinky a podporují spánek. Třeba o meduňce se traduje, že je dobrá na nespavost a doporučuje se i proti stresu. Podobně je na tom třezalka.

Hořčík

Je často označovaný jako „antistresový minerál“. Hořčík neboli magnézium přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a v doplňcích stravy od VITARu si ho můžete dopřát v několika formách:
- unikátní stick-pack není třeba zapíjet
- šumivé tablety
- polykací tablety


L-tryptofan

V krevním oběhu se mění na serotonin, který je označován za hormon štěstí a pohody. Vitar L-Tryptofan Forte obsahuje aktivní složky, které pomáhají tělu se lépe vypořádat s napětím, obavami, nervozitou a únavou. Aminokyselina L-tryptofan je vhodně doplněna přírodními extrakty z Rhodioly rosey a Schizandry, které obsahují látky, jež pomáhají navodit psychickou stabilitu a pocit pohody. Rhodiola

Rhodiola rosea pozitivně působí na fyzický výkon a kondici. Má schopnost harmonizovat a stabilizovat činnost lidského organizmu například při stresu a úzkosti.

Schizandra
Schizandra pomáhá zvládat stresové situace, jako je např. zranění, úzkost, tělesná únava. Zlepšuje schopnost odolávat změněným podmínkám (adaptovat se se na ně, přizpůsobit se jim) a celkově napomáhá organizmu dostat se do mentální pohody.

www.vitar.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !