Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co je zubní nit?

15. 07. 2010 | Péče o tělo

Dentální nit se používá v místech, kde nelze použít mezizubní kartáček. Především v úzkých mezizubních prostorech a na čištění bočních ploch atypicky postavených zubů.

 

Na vyčištění mezizubních prostor, zejména u stoliček, dentální nit nestačí, což je dáno sedlovitým tvarem mezizubních prostorů. K dočištění těchto míst je třeba použít vhodný mezizubní kartáček.

 

Nabídka dentálních nití na současném trhu je dostatečná a každý si může vybrat podle toho, která mu nejvíce vyhovuje. Dentální nitě jsou z různých materiálů – přírodní, polyamid i teflon – a mají různou povrchovou úpravu. Existují speciální dentální nitě s vyztuženým koncem superfloss pro čištění mezičlenů u můstků, pod okraji korunek a kolem implantátů.

 

Mezi dentálními nitěmi je značný rozdíl. Důležité je vybrat si vhodně ke svým schopnostem, ne každý je natolik zručný, že čištění nití správně zvládne. Voskovaná vlákna jsou vhodná pro začátečníky, snáz se s nimi zachází, mají optimální klouzavost při zavádění do mezizubního prostoru. Nevoskovaná vlákna mají větší stírací schopnost, jsou pro zkušenější pacienty, při nesprávném zacházení hrozí poranění dásní. Existují však i další druhy dentálních nití: s příchutí (mentolová), fluoridované dentální nitě, nitě impregnované chlorhexidinem, dentální pásky (tape), expandující zubní nitě, speciální zesílené dentální nitě Superfloss.

 

Dentální nit je pacientem jen málo akceptovaná pomůcka a správné zacházení s ní vyžaduje zručnost a trénink, její použití má však při zubní hygieně své opodstatněné místo.

 

A co na dentální nit říká stomatolog? „Zubní nit, je jednou s pomůcek, která je v podvědomí laické veřejnosti spojována s čištěním mezizubního prostoru. Bohužel tato pomůcka není zcela efektivní při používání v mezizubních prostorech u postranních zubů. Její druhou nevýhodou je obtížnější nácvik používání a menší oblíbenost ze strany pacientů. Pokud je její použití správně vysvětleno, nacvičeno a aplikováno na správných místech, jedná se o kvalitní pomůcku mezizubní hygieny. Je však méně efektivní než mezizubní kartáček.“



Zdroj, foto: E-zubar

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !