Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co sebou do Chorvatska? Seznam věcí a naco nezapomenout

20. 02. 2024 | Evropa
-Komerční sdělení-

Cestování, ať už kamkoliv bývá občas hektické. Obzvláště se to týká samotných příprav a balení. Neustále musíme myslet na to, jestli máme vše a jestli jsme na něco nezapomněli. Přitom s tímhle problémem se dá celkem jednoduše bojovat. Stačí si vytvořit seznam věcí, které byste měli mít s sebou. A v tomto dnešním článku jsme jeden takový udělali za vás. Podíváme se na věcí, které byste rozhodně neměli zapomenout na cestu do Chorvatska.

Dokumenty a peníze


V prvním odstavci najdete věci, které byste rozhodně měli překontrolovat několikrát, protože jsou opravdu důležité!

    • Osobní doklady - Cestovní pas nebo občanský průkaz. To jsou věci, bez kterých dnes nevyjdete z domu ani u nás. Proto se ujistěte, že je máte s sebou a hlavně, že jsou platné, a to po celou dobu vašeho pobytu. Není nic horšího, než vybrat si apartmán v Chorvatsku, do kterého se kvůli propadlým dokladům ani nepodíváte.

Co sebou do Chorvatska? Seznam věcí a naco nezapomenout    • Cestovní pojištění - Nikdy nevíte, kdy se může něco stát a zákon schválnosti funguje prakticky okamžitě. Proto ve vlastním zájmu nezapomeňte sjednat pojištění, které vám může ušetřit spoustu problémů.
    • Řidičák - Máte v plánu jezdit na dovolené autem? V tom případě by vám neměl chybět.
    • Platební karty a hotovost - I když je na tom Chorvatsko velmi dobře, co se týká bezkontaktních plateb, i zde se mohou najít místa, kde to nejde. Proto doporučujeme u sebe mít i nějakou menší hotovost.



Oblečení a doplňky


    • Lehké oblečení - Pravděpodobně se zde chystáte v letních měsících a to bývají teploty vysoké, je tedy vhodné mít nějaké vzdušné, lehké oblečení po ruce.
    • Plavky - Čekají zde na vás krásná letoviska jako krásné Tučepi, Makarska nebo Podgora, kde se bez plavek neobejdete. Nicméně, když je zapomenete, tak obzvláště v okolí Istrie se nic neděje, najdete zde několik nudistických pláží, kde to jde i bez nich.
    • Obuv - V Chorvatsku najdeme i spoustu krásných míst pro pěší turistiku, proto je fajn mít s sebou pohodlné boty. A pak samozřejmě jedny na pláž.
    • Bunda nebo mikina - I Když zde bývá poměrně teplo, může se stát, že k večeru už nejsou teploty tak příjemné a mohla by se vám hodit jedna vrstva oblečení navíc.
    • Klobouk a sluneční brýle - Sluníčko je občas pořádný prevít a není nic jednoduššího, než se před ním za pomocí těchto dvou doplňků chránit.

Drogerie a hygiena


    • Opalovací krém - Když se spálíte na sluníčku, může to pěkně pokazit dovolenou. Proto si přibalte silný opalovací krém. Nebojte se sáhnout ani po padesátce!
    • Repelent proti hmyzu - Znáte něco otravnějšího, než když se s partou přátel posadíte na pokoji do pohodlné rohové sedačky a ze všech stran se na vás dobývá hmyz? A přitom stačí nezapomenout na tenhle drahocenný poklad!
    • Zubní kartáček a pasta - Nutnost, která ani nepotřebuje komentář.
    • Lékárnička - Nespoléhejte se na to, že seženete otevřenou lékárnu ve vašem okolí a raději si s sebou zabalte nějaké základní léky. Ty na bolest, zažívací problémy nebo teplotu by měl mít u sebe pro jistotu každý.

Elektronika a příslušenství


    • Nabíječka - Stává se, že si vezmeme notebook, telefon nebo jiné zařízení a na dovolené zjistíme, že jej nemáme jak nabít. Proto se raději pojistěte. V Chorvatsku najdete klasickou evropskou zásuvku, takže není potřeba řešit nic navíc.
    • Powerbanka - Není to nutnost, ale pokud se vydáte na delší výlety, občas se může hodit.
    • Voděodolné obaly - Používání elektroniky na pláži s sebou nese jistá rizika a proto je lepší se pojistit touto formou.

Co ještě by se vám mohlo hodit?


    • Průvodce nebo mapa - Sice je už dnes prakticky vše online, ale mít fyzickou mapu nebo průvodce může být užitečné. Přece jenom pokrytí není stoprocentní.
    • Pikniková deka - Dokáže na pláži navodit dokonalé relaxační prostředí.
    • Plastové zipové sáčky - Ideální pomocníci pro uchování drahé elektroniky. Obzvláště pohybujete-li se u vody nebo cestujete lodí.


Zdroj obrázku: 
muh23 / stock.adobe.com




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !