Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co si představit pod pojmem preventivní dermatologická kontrola?

22. 02. 2021 | Péče o tělo

Co si představit pod pojmem preventivní dermatologie?


Pod pojmem preventivní dermatologie si lze v první řadě představit preventivní vyšetření kožního povrchu. To jednoduše znamená, že každý pacient, který má zájem o stav své kůže, si v naší ambulanci odloží – ideálně do spodního prádla a my tak máme možnost jejího pečlivého vyšetření. Znaménka vyšetřujeme nejdříve pohledem a ta, která vyvolávají pochybnosti, můžeme obratem vyšetřit digitálním dermatoskopem. Ten dokáže vyšetřená znaménka uložit a porovnat jejich změny v čase.

Co se během preventivního vyšetření pacient dozví?


péče o těloJiž během prvního vyšetření umíme odhalit fototyp pacienta a jaká jsou v jeho případě rizika pro vznik kožního nádoru a rovnou naplánovat frekvenci preventivních kontrol. Během preventivního vyšetření se také snažíme pacienta edukovat, jak má sám svá znaménka správně kontrolovat, jak je chránit před sluníčkem a v jakém případě je dobré vyhledat lékaře ještě před termínem plánované kontroly.

Prevence v dermatologii však neznamená pouze kontrolu znamének. Dochází k nám mnoho pacientů, které trápí různé kožní choroby. Vždy se pacienta snažíme vést k dodržování režimových opatření, ke správné péči o kůži tak, abychom společně dokázali předejít případnému zhoršení nemoci.

Kdo by měl chodit na pravidelné kontroly znamének a jak často?


Na pravidelnou roční preventivní kontrolu pigmentových névů by měl chodit každý, komu není lhostejné jeho zdraví. Pravidelné kontroly jsou doporučovány lidem, kteří kožní nádor prodělali nebo jej prodělal někdo z pokrevních příbuzných, dále lidem, kteří mají mnohočetné pigmentové névy, obrovské vrozené névy, nízký fototyp kůže nebo pracují ve venkovním prostředí (např. asfaltéři, kteří mají zvýšené riziko vzniku kožního nádoru mimo jiné také proto, že dehty, se kterými pracují, zvyšují citlivost vůči UV záření a mohou tím působit kancerogenně).    






Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles