8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokonale čisté zuby? Dentální hygiena to zařídí

14. 03. 2022 | Krása
-Komerční sdělení-

Chcete se líbit? Zuby jsou nedílnou součástí vaší krásy. Aby mohly být krásné, musí být v první řadě zdravé a precizně vyčištěné. Domácí ústní hygiena hraje prim, ale čas od času je potřeba zuby vyčistit speciálními nástroji. A o to se postará dentální hygienistka.

Málokdo vyhledává další návštěvu nějaké ordinace. Ještě s ohledem na zuby. Dentální hygienu ale můžete brát tak trochu jako návštěvu kosmetiky. Jen půjde o estetiku zubů a ne pleti. V čem spočívají výhody dentální hygieny a s čím vám pomůže?

Zdravé zuby bez kamene


V první řadě vám hygienistka zkontroluje stav chrupu, poukáže na odhalené krčky, zduřelé dásně nebo problematická místa. Právě na tomto základě se postaví postup péče. V každém případě vás čeká odstranění zubního kamene. I když si totiž čistíte zuby opravdu pečlivě, určité množství zubního kamene v ústech mít budete. Odstraňuje se pomocí ultrazvukového přístroje a poté vás hygienistka ručními nástroji zbaví zbytků kamene na některých hůře dostupných místech.

NaZuby.czZuby bez skvrn vypadají bělejší


Druhým krokem dentální hygieny je leštění nebo pískování zubů. Tento proces pomůže odstranit povrchové skvrny, které na našich zubech zanechávají káva, čaj nebo některé potraviny. Používá se pro to nástroj air-flow, neboli pískovačka. Tento proces dostatečně jemný, aby nedráždil dásně nebo zuby. Jeho výhoda je v tom, že se dostane i do mezizubních prostor, kde se rovněž usazují skvrny. Druhou možností je použití leštícího kartáčku a pasty, která ale musí být jemná, aby nepoškrábala zubní sklovinu. V obou případech je nutné zuby vyleštit, aby byly hladké a neusazovaly se na nich příliš rychle nové pigmentace.

Správné domácí čištění


Klíčové je udržet zuby ve stavu, jaké jsou po dentální hygieně nebo se tomu aspoň přiblížit. Proto se součástí první prohlídky i instruktáž správného čištění a doporučení vhodných pomůcek. Do ruky rovnou dostanete vhodné velikosti mezizubních kartáčků. Pokud máte problémy s citlivostí zubů nebo zánětlivými dásněmi, můžete společně volit i vhodnou zubní pastu.

Zdravé zuby jsou krásnější


Vstupní prohlídka na dentální hygieně se pohybuje od jednoho do dvou tisíc korun, na průběžných kontrolách pak zaplatíte od 600 do 1000 korun. Jednou ročně si ještě můžete zažádat o příspěvek od zdravotní pojišťovny. Dentální hygieny se rozhodně nemusíte bát, naopak, je to péče o vaše zuby, aby byly nejen zdravé, ale i na pohled byly co nejkrásnější.


Autor: Nazuby.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !