Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená na kolech - 3 nejdůležitější rady

30. 07. 2012 | Cykloturistika

Za nejvydařenější dovolenou posledních let považuji tu letošní. S kamarádkami jsme si vymyslely dvoudenní cyklovýlet. Vyrazily jsme brzy ráno. Asi po dvaceti kilometrech náročného kopcovitého terénu nás nedostatek sil donutil alespoň na chvíli si odpočnout. Ve stínu mohutného stromu jsme se posilnily sušeným ovocem a opět vyrazily na cestu. Zhruba po dalších deseti kilometrech  nás tíha našeho nákladu na kolech znovu přesvědčila, že nemáme takovou kondičku, ve kterou jsme všechny tak nějak tajně doufaly.


První rada tedy zní:

Na kolo si vezměte jen absolutně nezbytné věci!

Světe div se, nakonec jsme ujely 50 kilometrů do nejbližšího velkého města, kde jsme se stavily do restaurace na pořádný oběd.

dovolená na kolech - 3 nejdůležitější radyZbývajících 5 kilometrů, které vedly do našeho cíle, kempu u rybníka Sykovec, už nebyl problém zvládnout. Kemp nás velmi příjemně překvapil.

Nádherný prostor s jehličnatými stromy u břehu rybníka nápadně připomínal kempy v Chorvatsku. Místečko, které jsme si pro náš stan vybraly, se nacházelo asi 4m od rybníka. Stan byl ovšem svou rozlohou o něco větší než  náš vybraný plácek, takže  vchod stanu vyšel přesně do kmene stromu. No co, alespoň jsme byly chráněné proti případným zlodějům.

Druhá rada zní:

Vybírejte si raději o dost větší prostor, než jaká je rozloha vašeho stanu.

Po chvíli už jsme byly převlečené do plavek a šly si zaplavat. Rybník je poměrně čistý a má pozvolně klesající dno. Protože se teplota vzduchu celý den pohybovala okolo 30°C, byla voda v rybníce prohřátá i ve větších hloubkách.

Kemp nabízí i mnoho jiných aktivit než jen plavání. My jsme například využily možnost hodinové projížďky na šlapadlech, což pro nás byl opravdu nezapomenutelný zážitek. Na šlapadle totiž doposud žádná z nás nebyla, takže jsme se z počátku jen točily do kola. Nakonec jsme ale i my přišly na to, jak se šlapadlo ovládá... Na své si zde přijdou i rybáři nebo lidé, kteří se chtějí bavit. V obci Tři Studně, která je od kempu vzdálená, co by kamenem dohodil, se pořádají diskotéky včetně laserové show, která nám samozřejmě také nemohla ujít. 


Poslední rada:

V noci choďte výhradně s baterkou, jinak se vám pravděpodobně stane, že zakopnete o všudypřítomné elektrické kabely nebo narazíte do šňůry, na které si někteří z návštěvníků kempu věší prádlo. :)

Druhý den ráno jsme se probudily až v devět hodin. Nasnídaly jsme se a vyrazily na cestu zpět. Protože byla zpáteční trasa skoro pořád z kopce, dorazily jsme domů za poloviční čas. Teď už jen vzpomínáme a doufáme, že se nám příští rok podaří vymyslet stejně podařenou dovolenou.


Verunkasss - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dovolená na kolech - 3 nejdůležitější rady:

Dovolená na kolech - 3 nejdůležitější rady
Dovolená na kolech - 3 nejdůležitější rady
Dovolená na kolech - 3 nejdůležitější rady
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jinak jsme dovolenou 6 denní netrávili. Jako vodáci nejčastěji i s dětmi, jako cyklisté. Dvakrát jsme byli v chatičce, děti vyrostly a my už nikam nechceme.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
DO STANU BY SE MI NECHTĚLOSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale asi uz jen kkratsi vzdalenosti, stan bych hooooodne zvazovala
Obrázek uživatelky
profil
a já bych jednou chtěla jet na krátkou dovolenou na kolech...ale asi bych taky nabalila spoustu zbytečností..a moc daleko nedojelaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný,chybami se člověk učíSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda