Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená na Šumavě

20. 07. 2013 | Vaše tipy
Vážené čtenářky Chytré ženy,                                                                   
chtěla bych se s Vámi podělit o letošní dovolenou, kterou jsme strávili jako každý rok na Šumavě. Toto prostředí se mi velice líbí, ať už přírodou a nádhernou krajinou, tak i čerstvým ovzduším, které jako holka z Prahy opravdu potřebuji.

Poslední červnový víkend jsme zabalili stan, matrace, nádobí, koření a samozřejmě gril a masíčko a hurá na Šumavu. Po vzájemné domluvě jsme se rozhodli pro autokemp, jenž leží kousek od Klatov. Cesta probíhala v pohodě, jeli jsme kolem Příbrami do Strakonic, kde jsme se podívali na Strakonický zámek, kde z tamní věže je nádherný výhled do celého okolí a v zámku rozsáhlé expozice Strakonických dudáků, ČEZ mašin, pletařské výroby a letos i expozice Káva, kafe, kafíčko. Opravdu moc pěkné. A pak už hurá dál. Blížíme se do Nýrska a objevujeme kemp. Pozor, ale to, co jsme uviděli, nás velice překvapilo. Prostorný čistý kemp, příjemný a milý personál, pro který nejsme jen zákazníci, ale milá návštěva. Postavili jsme stan a vydali se na procházku po kempu a okolí. Kemp naprosto vybavený, s kuchyňkou, vařičem i varnou konvicí, lednicí i nádobím. Ve dřezu na nádobí teče i teplá voda. Toalety, sprchy s teplou vodou na žetony, prádelna i kuchyňka se tu 2-3x denně uklízí a opravdu pečlivě, prostě přepych. Do města se jde kolem řeky tak asi 2 km  a ceny potravin tu nejsou předraženy, snad i ba naopak.

dovolená na ŠumavěNásledující den nás čekal výlet na místní zříceninu Pajrek. Místní policista nám poradil zkratku, která se ale ukázala jako šílená štreka a vůbec ne zkratka, ale došli jsme tam. Existuje více cest, jak jsme zjistili na zpáteční cestě a mnohem hezčích a pohodlnějších cest.
Další výlet vesnička Klenová. Nachází se mezi Klatovy a Nýrskem a je zde zámek, hrad a galerie moderního umění v staré sýpce. Cena vstupného nás také překvapila, pouhých 40 korun za vše. Pod hradem se nachází i příjemná a chutná restaurace U kulaté báby.
Nýrsko leží i kousek od hraničního přechodu Železná Ruda, to znamená, že do Německa je to pouhých 25 km. Tam jsme se byli také podívat v městečku Degensdorf. Pěkné městečko, akorát trochu obrovské a nepřehledné, možná asi i proto, že moje němčina není zas až tak velký skvost, ale moc dobře se tu nakupuje, velký výběr a dobré ceny v přepočtu na české koruny.
Jen pár kilometrů od Nýrska na Špičáku jsme zaparkovali naše autíčko a pěknou procházkou se vydali na naše nejznámější ledovcová jezera Černé a Čertovo. K Černému jezeru je nádherná cesta lesem, délka 4 km a od něj pak ještě 2,5 km k Čertovému jezeru, ale cesta je fakt čertovská, ba možná ďábelská, ale za tu nádheru to opravdu stojí. Je velice zajímavé, co sama příroda dokáže.   
Za zmínku stojí i Nýrská přehrada, obrovská vodní plocha, tak nějak si představuji moře, ale to je určitě ještě větší.
Den před odjezdem jsme ještě navštívili Domažlice a místní šikmou věž, na kterou vede asi 196 schodů a Domažlický hrad.
Při zpáteční cestě jsme zastavili v Klatovech. Navštívili jsme Černou věž s 226 schody, katakomby, snad všechny kostely a náměstíčko. Ještě dáme zmrzku  a už opravdu jedeme směr Praha.
Po návratu jsme konstatovali, že to byla krásná dovolená.
Chtěla bych poděkovat bábince z autokempu, jenž se o nás vzorně starala.
Pro příště víme, že více než polovinu věcí z kufru můžeme s ledovým klidem nechat doma, rotože kemp je opravdu vybaven a ve městě se dá jídlo dobře nakoupit.

Jestli si také chcete tak příjemně odpočinout jako já, tak vřele doporučuji, je tam krásně jak pro nás dospělé, tak i pro děti, protože kemp nabízí i dětské hřiště, hřiště na petanque a vedle kempu je i přírodní koupaliště s dětským bazénkem. 

Dodik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dovolená na Šumavě:

Dovolená na Šumavě
Dovolená na Šumavě
Dovolená na Šumavě
Dovolená na Šumavě
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásná ŠumavaSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsané.Už se těším na příští rok,až tam zase pojedeme na dovolenou.Šumava je opravdu krásnáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Všechna popisovaná místa znám velice dobře. Restaurace U kulaté báby je na stejném místě hodně let. Vždy jsme se tam dobře najedli a je vidět, že se nic nezměnilo a to je dobře.
Šumavu miluji!
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
článek i fotečky..pro nás z opačného konce republiky důležité informace...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles