Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená v Chorvatsku 2022: nejvyšší čas na její naplánování

22. 12. 2021 | Evropa
-Komerční sdělení-

Přestože zima je v plném proudu, některé z nás už mohou lákat letní měsíce a vůně dálek. Proč si tedy nenaplánovat letní dovolenou již nyní? Za svoji cílovou destinaci si můžete zvolit Čechy oblíbené Chorvatsko, těšit se na krásné a čisté pláže, průzračnou vodu a příznivé ceny.

Co dalšího může tato krásná přímořská lokalita nabídnout a proč není brzy na plánování letního pobytu? A kterou oblast musíte během své letní dovolené rozhodně navštívit?

Ubytování si zajistěte s předstihem, ušetříte


Dovolená v ChorvstkuAť už preferujete bydlení ve vlastním apartmánu nebo v hotelu, čím dříve si ubytování zařídíte, tím lépe. Využijte akčních nabídek, které jsou natolik výhodné, že by byla škoda je propásnout.

Dovolená v Chorvatsku může být díky včasnému zarezervování a zakoupení ubytování ještě mnohem výhodnější.


Nejnavštěvovanější a nejživější oblast v Chorvatsku


Jste rádi ve středu dění? Milujete kvalitní koupání v průzračné vodě, která je skvěle přístupná z pobřeží? Láká vás nepřeberné množství restaurací, barů a kaváren? V tom případě si určitě nenechte ujít pobyt na Istrii. Jedná se o nejoblíbenější oblast v Chorvatsku, ve které to žije a nabízí nepřeberné množství pláží, restaurací i možností ubytování.

Istrie se navíc umístila i v žebříčku deseti nejlepších vinařských oblastí. Jste-li milovník vína, o vaší další letní dovolené máte nyní pravděpodobně jasno. Istrijský poloostrov má rozlohu téměř 4 000 km². Kromě rozmanité přírody a pestrého kulturního vyžití, se na Istrii nachází i města, která by neměla vaši pozornosti uniknout.

Po stopách UNESCA a historie


Milovníci světového dědictví UNESCO určitě ocení, že právě na Istrii se nachází město Poreč. To je známé tím, že se v něm nachází Eufráziova bazilika, která má své čestné místo v seznamu UNESCO. Dalším městem, které by nemělo vaší pozornosti uniknout, je město Pula. Taktéž se nachází na Istrii, a můžete zde navštívit starořímský amfiteátr.

Ten sice své čestné místo na seznamu UNESCO nemá, ale to neznamená, že nestojí za návštěvu. A držte si klobouky, protože s tipy ještě nekončíme: do třetice totiž musíme zmínit město Rovinj. Ti z vás, kteří někdy navštívili italské Benátky, budou mít v Rovinji pocit, že jsou právě zde. Toto město je popisováno jako chorvatské Benátky – a není se čemu divit. Je malebné, je fotogenické a ideální pro romantickou dovolenou ve dvou.

Červená, šedá a bílá


Z pohledu geografie se dělí Istrie na tři oblasti: červenou, šedou a bílou.

    1. Červená Istrie disponuje velmi úrodnou půdou, ze které pochází ono čerstvé ovoce a zelenina, které si můžete koupit na trzích po celé Istrii.
    2. Šedá Istrie je tvořena převážně jílem, který má šedou barvou, a celé Šedé oblasti dal jméno.
    3. Bílá Istrie má také své jméno odvozeno od horniny, kterou je tvořena, a to od vápence.

Ze všech tří oblastí Istrie je ta bílá nejméně přátelská, neboť neposkytuje téměř žádnou zemědělskou půdu a je typická svým drsným podnebím. Proto je také nejméně osídlená. Jedno lákadlo ovšem Bílá Istrie nabízí, a tím je nejhlubší istrijská propast, která má hloubku 260 metrů.

Věnujte čas plánování své letní dovolené již nyní a naplánujte si i místa, která během svých letních toulek Chorvatskem navštívíte. Tento přímořský stát má opravdu hodně co nabídnout, takže jedno je jisté: na své dovolené v Chorvatsku se rozhodně nudit nebudete. Kromě koupání v průzračné vodě, která má v létě příjemné teploty, můžete také ochutnávat místní kuchyni a navštívit některá z istrijských měst, která na vás dýchnou historií a okouzlí vás svou malebností a krásou.

Čím dříve si svou letní dovolenou naplánujete, tím více se na ni budete těšit.


Zdroj obrázku:
NAPA / Shutterstock.com




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My už máme datum,zaplacenou zálohu a hurá již po čtvrté na Istrií
Obrázek uživatelky
profil
zatím plánujeme maximálně termín, ale vzhledem k situaci vybíráme dovolenou tak týden předemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles