Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená v Řecku? 5 nejkrásnějších ostrovů

31. 07. 2021 | Evropa
-Komerční sdělení-

Uvažujete o dovolené u moře a nemůžete se zorientovat v nepřeberném množství destinací? Zkuste vsadit na Řecko. Okouzlí vás vřelou atmosférou, průzračně čistým mořem, skvělou kuchyní, skvostnými památkami i perfektními službami.

Když k tomu připočtete ještě krátkou dobu letu a fakt, že zdejší obyvatelé se těší pevnému zdraví až do velmi vysokého věku, pak není nač váhat. Zkuste vypátrat zdejší pramen dlouhověkosti. Vaše řecké dobrodružství může začít.

Drahokamy roztroušené v Egejském a Jónském moři – i tak by se daly pojmenovat řecké ostrovy, které vám nabídnou nejen dostatek času k lenošení, ale také celou řadu okouzlujících měst, památek i krásné přírody, jejíž panenská krása ve vás rozžehne vzpomínky na bohatě rozkvetlé louky vašeho mládí.

Z pohodlí hotelových resortů si můžete naplánovat výlety k termálním pramenům, procházky dlážděnými uličkami měst i váš soukromý okruh za skvělým řeckým jídlem.

Ve stínu rodinných taveren si nejen skvěle pochutnáte, ale také nasajete pověstný řecký optimismus. Nad sklenkou ledově vychlazeného frappé či lahodného vína pochopíte z čeho pramení nezdolný optimismus obyčejných Řeků.

Kréta
Zavřete oči a nechte čas jen tak plynout, slaný vítr ve vlasech a hřejivé sluneční paprsky vám dodají energii k objevování bájné země, kde si najdete svůj kousek ráje a vaše starosti zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Stačí si jen vybrat, který z ostrovů je tím pravým právě pro vás. Díky tomu, že je Řecko členem Evropské unie, sem navíc můžete cestovat pouze na občanku.
ostrov Kréta

Kréta – Největší z řeckých ostrovů


Ostrov Kréta vám učaruje krásnou přírodou, písčitými plážemi s pozvolným vstupem do moře i množstvím hotelových resortů, mezi nimiž si vybere každý. Na turisty hojně navštěvovaném ostrově se bez problémů domluvíte anglicky či německy a strach nemusíte mít ani z řeckého písma.
ostrov Kréta
Naprostá většina informačních tabulí i nápisů v obchodech je psána latinkou. Řecko je členem Evropské unie a k placení tak budete potřebovat Eura. Ve velké většině letovisek na ostrově jsou k dispozici bankomaty, lékárny i dobře zásobené obchody.

Až si do sytosti užijete koupání a opalování, můžete vyrazit na prohlídku pozůstatků paláce Knossos – fascinujícího dokladu o vyspělosti dávné Mínojské civilizace. Romantickým kouzlem na vás zapůsobí město Chania, pyšnící se přezdívkou Benátky východu. Pro dokonalou fotku pobřeží se vydejte na pláž Balos – tyrkysově modré, sluncem prohřáté moře v půvabné laguně je dokonalou esencí dovolené v Řecku.


Rhodos – Památky i relax


Antické památky, skalní kláštery, opuštěná údolí i městečka překypující životem. Ostrov Rhodos je dokonalý chameleon. Přizpůsobí se vašemu životnímu tempu a dovolí vám na chvilku zapomenout na starosti všedních dní.
ostrov Rhodos
Dopřejte si den plný relaxace a zamiřte do historických lázní Kallithea. V nádherném prostředí vzrostlých palem a ovocných zahrad vás čeká prohlídka rozsáhlého areálu, postaveného v orientálním stylu, krásné panoramatické výhledy na pobřeží i koupel v blahodárných termálních pramenech.

Architektonickým skvostem, jehož návštěvu byste si určitě neměli nechat ujít, je Palác velmistrů ve městě Rhodos. Ohromující pevnost s impozantními hradbami, pocházející ze 14. století, je díky své výjimečnosti zapsána na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.
Ostrov Rhodos


Korfu – Zelená perla


Obyvatelé Korfu říkají, že když jim je smutno, představí si, že jsou ptáky vznášejícími se nad zálivem Paleokastritsa. A všechny jejich chmury se rázem rozplynou. A něco na tom bude. Blankytná modř Jónského moře, zlatý lesk písčitých pláží a zelené vrcholky hor v pozadí vám vrátí úsměv do tváří.

Zelená perla Jónského moře kromě krásné přírody a malebných letovisek čaruje i pohodovou atmosférou.

Ta panuje i na známém letohrádku císařovny Sisi. Achillion je tím pravým místem pro příjemné procházky v nádherně upravených zahradách. Potěší vás tu pohled na bohatě kvetoucí záhony i četné sochy. Jedna z nich je velmi speciální. Pohladíte-li paleček na soše malého chlapce, zajistíte si brzký šťastný návrat zpět na ostrov.


Santorini – Představa o Řecku


Jen stěží byste hledali obal turistického průvodce po Řecku, jehož titulku nezdobí snímek západu slunce nad ostrovem Santorini. Během letních večerů se v městečku Oia potkávají davy návštěvníků, čekající na okamžik, kdy se oranžový kotouč slunce setká s hladinou Egejského moře. Dech beroucí představení není tím jediným, co vás na ostrově uchvátí.
Santorini
Santorini více než jakýkoli jiný řecký ostrov ztělesňuje tradiční představu o tom, jak by měly řecké ostrovy vypadat. Strohá sopečná krajina s oslňujícími bílými domky a azurovým mořem.

Neobvyklý zážitek nabízí pláž Perissa, rozprostírající se nedaleko vesničky Emoprio. Pokrývá ji tmavý sopečný písek a díky poloze v blízkosti hory Profitis Ilias vám plážové lenošení nepřekazí pověstné letní egejské větry. Výjimečné je i ostrovní víno. Bohatou chuť mu dodává úrodná sopečná půda i láskyplná péče místních vinařů.


Mykonos – Turistický ráj


Rušné hlavní město, luxusní butiky, prvotřídní restaurace, ale i poklidné vnitrozemí protkané hustou sítí cyklostezek, opuštěné kostelíky, starci s rybářskými pruty, větrné mlýny a kilometry úchvatných pláží.
Mykonos
Mykonos vás uhrane elektrizující atmosférou. V tomto turistickém ráji stále prosvítá život a kultura místních. Zkuste poznat všechny jeho tváře. Dny plné poznávání, vodních radovánek a zábavy můžete zakončit v hotelovém wellness centru.

Výlet do světa řeckých bájí si užijete na nedalekém neobydleném ostrově Délos, rodišti bohů Apollóna a Artemidy. Posvátný ostrov oslňuje obrovským archeologickým areálem s proslulou Lví terasou či Apollónovou svatyní s nádhernými mozaikami. Nezapomenutelným zážitkem je již samotná plavba.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je nádhera
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkŘECKO JE NÁDHERNÉ.
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles