Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená v Turecku

29. 03. 2013 | Vaše tipy

Už jsme párkrát u moře byli, vyzkoušeli jsme různé termíny, vždy bylo krásné počasí, proto nás poslední dovolená u moře překvapila.

V lednu 2012 jsem se domluvila s mamkou a přítelem, že pojedeme opět do Turecka. S námi pojede i můj syn Lukáš, paní z práce (mamky známá) s její vnučkou. Dobrý termín je na přelomu srpna, září. S dětmi se pak začalo cestovat v květnu a červnu. Nikdy jsme neměli problémy s počasím a když nám paní v cestovce řekla, že pokud chceme na 2 pokoje obě děti zdarma, musíme vzít termín v květnu. To je teplota akorát, moře už je také teplé, tak proč ne. Stanovil se datum na 15.5.-25.5.2012, sepsala se smlouva, zaplatila záloha.

Měsíc před odletem se doplatila záloha, zaplatilo se pojištění a začal se psát seznam věcí, které si vezmeme s sebou. Jelikož váha kufru na osobu je omezená – ve smlouvě stálo 25 kg na osobu, v pokynech k odletu stálo, že zavazadla nesmí překročit 20 kg. Na každé dovolené se něco nakoupí a tak se musí počítat s tím, že váha každého kufru se změní. Každému jsem přibalila teplejší kalhoty a mikinu, s tím, že jí určitě při 40 °C nebudeme potřebovat, ale co kdyby. Den před odjezdem se kufry zamkly a obalily folií.

Dovolená v TureckuOdlet byl stanoven na 10. hodinu. Vždy je dobré být na letišti aspoň 3 hodiny před odletem a tak jsme museli do Prahy prvním vlakem. Přesto, že to byl noční přejezd, děti neusnuly, i když v rychlíku bylo dost volných kupé. Přímo z hlavního nádraží v Praze jezdí autobus na letiště. Po 7. hodině jsme dorazili na místo a problém nastal při vyzvednutí letenek, nikde jsme totiž nenašli stánek cestovky. Konečně po půlhodině se stánek v hale objevil. Teprve s letenkami jsme mohli stát frontu na odbavení. U přepážky jsme se ptali, jak je to doopravdy s váhou kufrů, na to jsme dostali odpověď, že by nám uznala váhu, kterou máme ve smlouvě a i kdyby bylo potřeba, tak podle počtu osob uzná celkem 150 kg.

Doba letu z Prahy do Antalye trvá 3 hodiny, během kterých letušky rozdávají občerstvení. Ve 13.30 hod. jsme přistáli v Antalyi a v 17.20 jsme byli konečně ubytovaní ve tříhvězdičkovém hotelu Blue Wave v Alanyi ve dvou třílůžkových pokojích, které jsme měli vedle sebe. I když jsme do hotelu přijeli jako první, ubytovaní jsme byli jako poslední, do hotelu se přijeli ubytovat Rusové a dostali klíče přednostně. Další problém, na který jsme si delegátce stěžovali byl, že po příjezdu jsme se museli ubytovat sami a kdyby mezi hosty nikdo neuměl anglicky, tak se nedozvíme ani základní informace. Hodně ubytovaných bylo překvapeno, že v katalogu je vyobrazen hotelový komplex, ale nikde zmínka, že od hlavní budovy vede k dalším pokojům cesta pod silnicí. Podchod, kterým prochází i děti, je napůl vyzdoben postavičkami a napůl optickými klamy.

Stravování v hotelu je v rámci All Inclusive, hotel nabízí spoustu animačních programů pro děti i dospělé a celý den je k dispozici klaun. Dopoledne děti vytváří modely z plastelíny nebo kreslí, následuje cvičení v bazénu, odpoledne soutěže v bazénu a večer tancování a soutěž pro dospělé. Když vše skončí, je tu možnost jet na diskotéku do centra a protože se nám líbilo, že hotel zaručuje odvoz, své stoly a případnou ochranu a návrat zpět, chtěli jsme se do slavné diskotéky Robin Hood podívat (v každém patře je jiná hudba), jenže přednost měly výlety a tak jsme se tam nedostali.

Druhý den jsme se těšili na moře, jenže pršelo a tak Lukášek chodil dokola za klaunem. Po obědě konečně přestalo pršet, ale obloha zůstala zatažená, místo šatů jsme se oblékli do kalhot a vyrazili jsme na procházku. V Alanyi jsme byli 2x a tak jsme věděli, co kde je. Vypravili jsme se proto do centra, kde u přístavu je hezký park s fontánou. Jenže po cestě se nám opět rozpršelo a tak jsme se schovávali v různých obchůdcích. Na několika místech jsou na chodníku vyhraněná místa, kde si můžete zacvičit. Centrum se dost změnilo, přibylo plno různých soch a jeden park, kam jsme s přítelem došli už sami, protože ostatní se vrátili do hotelu. Po prohlídce přístavu jsme se vydali zpátky a najednou vysvitlo slunce, že by se dalo opalovat, jenže po hodině se opět obloha zatáhla. Tentýž den jsme si zaplatili výlety u jednoho pouličního prodavače, protože od cestovky je vše drahé, zapomněli jsme se však zeptat na pár detailů.

Dva dny nám pršelo, jeden den bylo zataženo odpoledne a jiný zas dopoledne, že se nedalo koupat. Koupali jsme se tři a půl dne a poslední dopoledne jen v bazénu, jinak bylo zataženo a dva slunečné dny nám vyšly na celodenní výlety. Při jednom dopoledni jsme cvičili v bazénu a pak tancovali u bazénu, jenže foukal studený vítr a já nastydla.

Při slunečném dni jsme jeli dolmušem do centra, ten byl tak přeplněný, že jsme za jízdu neplatili. Prohlédli jsme si Červenou věž, park, přístav a odpoledne si užívali moře.

Pár dní před odjezdem jsme se zúčastnili soutěže u bazénu. Úkolem bylo vylovit z bazénu vhozené lžíce. Přítel byl vždy nejrychlejší a za odměnu dostal koktejlový nápoj.

Nebýt chladných dnů, dovolená by neměla chybu. Je pravda, že v posledních letech se počasí dost mění, proto jestli zase pojedeme k moři, tak už nikdy v květnu.


Piskotik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dovolená v Turecku:

Dovolená v Turecku
Dovolená v Turecku
Dovolená v Turecku
Dovolená v Turecku
Dovolená v Turecku
Dovolená v Turecku
Dovolená v Turecku
Dovolená v Turecku
Dovolená v Turecku
Dovolená v Turecku
Dovolená v Turecku
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
na Kleopatřině pláži jsem byla jen jednou a chvíli na jjím začátku, je hezká a myslím, že tam nejsou žádný plotny, který vykukují z moře
Obrázek uživatelky
profil
tak to tě zklamu, ale Honzovi byl rok a v květnu 40 opravdu byly, dokonce bylo vedro i letos, ale do toho několik dní pršelo
Obrázek uživatelky
profil
Alanye je moje oblíbené město. Jezdíme tam s rodinou už 15 let každý rok. Někdy se podaří i 2x za rok. Nejkrásněji je tam koncem září. Nejsou taková vedra a moře je ještě teplé. Byli jsme i začátkem listopadu, ale to už počasí za moc nestálo. Toto město můžu všem jen doporučit. Je tam krásné moře, musíte, ale na Kleopatřinu pláž. Je tam ještě pláž Kejkubat a ta není moc pěkná. Ve městě je hodně památek, jeskyně, hrad, mnoho mešit, muzea, krásné parky a samozřejmě hodně obchodů, cukráren i restaurací. Určitě se nebudete nudit.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
trochu blahove ocekavat v kvetnu 40citky teploty..
Obrázek uživatelky
profil
V Turecku som nebola, možno sa raz podarí.
Vyzerá to tam pekne.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles