Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny

28. 10. 2009 | Afrika

Poznávat pláže přijíždějí do Egypta lidé všech národností i věkových kategorií. Dokonce i rodiny s malými a odrostlejšími dětmi si v Egyptě najdou pláže podle svých představ - ať už se chtějí aktivně věnovat vodním sportům, nebo jen tak odpočívat a vychutnávat si velmi příjemné podnebí, které v této zemi panuje po celý rok.


• Pláž Aida (oblast Alexandrie, severní Egypt)

Pláž Aida se může pochlubit širokými pásy jemného zlatavého písku a v životem kypící oblasti Alexandrie je hodnocena jako jedna z nejlepších pláží vůbec. Nachází se zde množství hotelů, které jsou vhodné také pro rodiny s dětmi.

Dětem se zde nabízí nemálo možností jak aktivně trávit volný čas a bavit se, dospělí mohou mohou odpočívat a vychutnávat si teplé sluneční paprsky i průzračně čistou vodu. Do arnaud-chicurel-hemis-fr-hurghadaAlexandrie míří přímé lety několika leteckých společností, takže rodiny s dětmi sem mohou cestovat pohodlně, rychle a bez zbytečných starostí.


• Sharm el-Sheikh a záliv Na’ama (též Marina Sharm)

Sharm el-Sheikh patří mezi špičková a velmi vyhledávaná egyptská prázdninová letoviska. S ostatními částmi země má tato oblast, nacházející se na jižním výběžku Sinajského poloostrova, vynikající dopravní spojení.
Toto kosmopolitní letovisko přitahuje jednotlivce i rodiny s dětmi bez ohledu na věk či národnost a život v něm pulzuje díky více než stovce hotelů, nespočetným restauracím a také díky rozsáhlé nabídce nejrůznějších aktivit.

Sousední záliv Na’ama si získal jméno díky svým okouzlujícím útesům, jež jsou součástí národního parku Ras Mohammed. Samotný záliv je místo oplývající životem a pohostinností, kde si každý bez ohledu na denní či noční dobu vybere z nabídky to své. Místní hotely mají také co nabídnout dětským návštěvníkům, takže se mohou zabavit podle chuti a rodiče se nemusejí obávat, že by se jejich děti v zálivu Na’ama nudily.


Letoviska pro aktivní využití

V řadě známých letovisek podél celého pobřeží Egypta naleznou návštěvníci širokou paletu sportovních aktivit. Tamní korálové útesy jsou vyhlášené a nabízejí jedinečné zážitky při potápění a šnorchlování. I na samotných plážích si lze vybrat z řady možností, co se sportovních aktivit týče.


• Velká dahabská zátoka na Sinaji arnaud-chicurel-hemis-fr-sinai-ras-mohammed

(85 km severně od Sharm el-Sheikh)

Dahab je odlehlé plážové letovisko, kam směřují milovníci potápění a vodních sportů. Jeho přirozeně chráněné zátoky skýtají ideální podmínky pro windsurfing i pro stále populárnější kitesurfing. Ti, kteří nevyhledávají dobrodružství za každou cenu, si mohou zkusit šnorchlování nebo si zapůjčit šlapadlo. Do Dahabu se lze snadno vypravit autobusem z Sharm el-Sheikh, Káhiry i Luxoru.


• Ain Sukhna neboli Horké prameny

(55km jižně od Suezu)

Ain Sukhna patří k nejkrásnějším místům na pobřeží Rudého moře. Do tohoto letoviska se lze vypravit v létě i v zimě, přičemž jeho písečné pláže se vyrovnají těm nejlepším na světě. V Ain Sukhna lze tábořit a jsou tu vynikající podmínky pro vodní sporty, rybolov i podmořské fotografování. K horkým pramenům se můžete vydat v rámci celodenního výletu z Káhiry, případně si k nim zajet autobusem ze Suezu.


Zdroj: Egypt travel.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz


 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny:

Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
až tam někdy pojedete, nevozte si s sebou nic domů, např. kameny, písek apod.Kdoví, co byste si s tím domů ještě přivezly. Kamarádka má v tomhle špatnou, hodně špatnou zkušenost
Obrázek uživatelky
profil
Třeba nás tam někdo k něčemu využije. Nebo zneužije???Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík v tom titulku asi mělo spíš být "aktivní vyžití rodiny" než "aktivní využití rodiny" Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
až budu prachatá, zdravá a v důchodu, tak pojeduSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mít peníze, neváhám a jedu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles