Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny

28. 10. 2009 | Afrika

Poznávat pláže přijíždějí do Egypta lidé všech národností i věkových kategorií. Dokonce i rodiny s malými a odrostlejšími dětmi si v Egyptě najdou pláže podle svých představ - ať už se chtějí aktivně věnovat vodním sportům, nebo jen tak odpočívat a vychutnávat si velmi příjemné podnebí, které v této zemi panuje po celý rok.


• Pláž Aida (oblast Alexandrie, severní Egypt)

Pláž Aida se může pochlubit širokými pásy jemného zlatavého písku a v životem kypící oblasti Alexandrie je hodnocena jako jedna z nejlepších pláží vůbec. Nachází se zde množství hotelů, které jsou vhodné také pro rodiny s dětmi.

Dětem se zde nabízí nemálo možností jak aktivně trávit volný čas a bavit se, dospělí mohou mohou odpočívat a vychutnávat si teplé sluneční paprsky i průzračně čistou vodu. Do arnaud-chicurel-hemis-fr-hurghadaAlexandrie míří přímé lety několika leteckých společností, takže rodiny s dětmi sem mohou cestovat pohodlně, rychle a bez zbytečných starostí.


• Sharm el-Sheikh a záliv Na’ama (též Marina Sharm)

Sharm el-Sheikh patří mezi špičková a velmi vyhledávaná egyptská prázdninová letoviska. S ostatními částmi země má tato oblast, nacházející se na jižním výběžku Sinajského poloostrova, vynikající dopravní spojení.
Toto kosmopolitní letovisko přitahuje jednotlivce i rodiny s dětmi bez ohledu na věk či národnost a život v něm pulzuje díky více než stovce hotelů, nespočetným restauracím a také díky rozsáhlé nabídce nejrůznějších aktivit.

Sousední záliv Na’ama si získal jméno díky svým okouzlujícím útesům, jež jsou součástí národního parku Ras Mohammed. Samotný záliv je místo oplývající životem a pohostinností, kde si každý bez ohledu na denní či noční dobu vybere z nabídky to své. Místní hotely mají také co nabídnout dětským návštěvníkům, takže se mohou zabavit podle chuti a rodiče se nemusejí obávat, že by se jejich děti v zálivu Na’ama nudily.


Letoviska pro aktivní využití

V řadě známých letovisek podél celého pobřeží Egypta naleznou návštěvníci širokou paletu sportovních aktivit. Tamní korálové útesy jsou vyhlášené a nabízejí jedinečné zážitky při potápění a šnorchlování. I na samotných plážích si lze vybrat z řady možností, co se sportovních aktivit týče.


• Velká dahabská zátoka na Sinaji arnaud-chicurel-hemis-fr-sinai-ras-mohammed

(85 km severně od Sharm el-Sheikh)

Dahab je odlehlé plážové letovisko, kam směřují milovníci potápění a vodních sportů. Jeho přirozeně chráněné zátoky skýtají ideální podmínky pro windsurfing i pro stále populárnější kitesurfing. Ti, kteří nevyhledávají dobrodružství za každou cenu, si mohou zkusit šnorchlování nebo si zapůjčit šlapadlo. Do Dahabu se lze snadno vypravit autobusem z Sharm el-Sheikh, Káhiry i Luxoru.


• Ain Sukhna neboli Horké prameny

(55km jižně od Suezu)

Ain Sukhna patří k nejkrásnějším místům na pobřeží Rudého moře. Do tohoto letoviska se lze vypravit v létě i v zimě, přičemž jeho písečné pláže se vyrovnají těm nejlepším na světě. V Ain Sukhna lze tábořit a jsou tu vynikající podmínky pro vodní sporty, rybolov i podmořské fotografování. K horkým pramenům se můžete vydat v rámci celodenního výletu z Káhiry, případně si k nim zajet autobusem ze Suezu.


Zdroj: Egypt travel.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz


 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny:

Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
Egypt - letoviska pro aktivní využití rodiny
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to teplo tam jim závidím,ale jinak nic,je tam dost bída,ale myslím,že jsou přesto spokojenější než my.
Obrázek uživatelky
profil
...ale..vzdy je nejake ale.
Presto se zajmem procitam clanky a pribehy lidi, kteri maji cety do vzdalenejsich zemi za sebou.
Obrázek uživatelky
profil
Také su tu ráda pročítám články o cestování,mohu říci i když jsou v některých přspěvcích komerční,tak i v nich shledávám,kolik zážitků a legrace se tam dá užít...
Je pravdou,že když jsou finance,tak si můžeš dovolit,(Zahi Hawase)který tě zavede na taková místa,která nejsou přístupná a kam se jen tak nedostaneš...
To bylo dobrodružství...to bych byla štastná...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jak si tak pročítá články o cestování, připadají mi pouze komerční. Já bych hrozně ráda cestvala, chce to ovšem neomezené finance,dokonalé jazykové vybavení a spolehlivé domorodé průvodce. Vekmimě láká cestovat po zmizelých civilizacích, zkoumat jejich stopy, které ješe nezničil čas, přemýšlet o všech záhadách minulosti a pokusit se zjistit více, než nám nabízejí běžné cestovní společnosti. Takové cestování by bylo hodně dobrodružné a často ji nebezpečné a jistota,že zjistím neprozkoumané je vlastně nepatrná, skoro žádná, ale bylo by to fantastické. Určitě mě nebyví se někde placatit na pláži, navštívit organizovaný výlet a vyslechnout si jakésy mýty, které nejsou zdakeka pravdivé. Lákavé to je, ale nesplnitelný sen, jenže nejsem člověk, který se známých chlubí: "Lrtost jsem dělal Egypt, loní Venezuelu, příště Thajsko!" Tihle turisté vlastně nic neviděli ani nepoznali, nenasáli tu správnou atmosféru, nedokázali pochopit životní styl zemí, které navštívili...
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím s tebou,jinak bych jela hned,ráda bych byla ted někde kde je teplíčko,sluníčkoSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle