Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ekonomická krize MĚ nedostane

14. 08. 2009 | Vaše příběhy
Mě ekonomická krize nezdrtí. Jsem totiž v ekonomické krizi odjakživa. Posledních pár dní před výplatou se pravidelně pohybuji někde na pomezí chudoby a hladomoru. Má to ale i své výhody! Půst je zdravý a hlavně, ten axtatický pocit, když vám patnáctého dorazí výplata, to prostě boháč nezažije. Dneska mi ale chudoba ukázala svou odvrácenou tvář.

Na třídě Budovatelů mě doslova přepadla stará cikánka ověšená nevkusnou barevnou bižuterií a jala se mi vykládat můj osud. Fajn. Dodnes jsem o růžovém obláčku své budoucnosti neměla nejmenších pochyb. Kdykoliv žvýkám k obědu housku a na displeji bankomatu se mi objeví notoricky známý zůstatek 26,50.- ( což mi bankomat nevím proč nechce dát), uklidňuji se představou sebe jako úspěšné zubní techničky obklopené vyfešákovanými dvojčátky a precizně zastřiženými tujkami kolem vily na Ořechovce.

Věštba staré cikánky v podstatě začala v tomto duchu. "Vidím velikýýýý, velikýýý úspěch". Vy budete moc šťastná mladá paní. Za dvě stovky. Mojí plastickou představu vilky a dvojčátek poněkud zhatila poslední věta. "Ale já nemám dvě stovky" povídám s úsměvem. "Tak vyberte pani"!  a ukázala nekompromisně na bankomat na rohu. "Ale" polkla jsem housku " Ale já nemám ani v bankomatu"
Ekonomická krize MĚ nedostane
Chvíle nechápavého ticha. ( vrásčitou tváří zkušené vědmy proběhl stín pochybnosti. "Že by špatná věštba obsahu mé šrajtofle?!").
"Tó je špatný slečinko! Já ti řekla budoucnost a ty nezaplatíš!" Dívala jsem se na ní přiblble a hltavě žvýkala patku housky. Cikánka byla evidentně zvyklá na situaci, kdy někdo má, ale nedá. Já bych i dala, ale nemám! To byla novinka.

V repertoáru vrásčité chodící věštírny figurovala ale jen jedna reakce. Šla za mnou několik desítek metrů a předpovídala mi nejrůznější muka a útrapy. Poslední, co jsem slyšela při naskočení do tramvaje bylo slovo "hlad"

Ach jo. A mám to spočítaný. Jako by nestačilo, že mám nejhorší horoskopy ze všech znamení a v tarotech mi neustále vychází různé hrůzy, ruiny, kostlivci a meče. Uklidňuji se tím, že horoskopy píše do časopisů nějaký zakomplexovaný pisálek, kterému nějaká žena ve znamení kozoroha zlomila srdce a on si to teď kompenzuje!

Ono taky odhadnout, že dnes zmoknu, někde utrpím malý úraz ( což je u mě na dennodenním pořádku), nebo nemám rozhazovat velké částky za oblečení ( 26,50 ) ?! to není tak těžké. Ale když jedu na zkoušku, na kterou se v žaludečních křečích učím 34 dní 14 hodin denně a ráno před zkouškou si přečtu: Kozoroh: Dnes je váš nešťastný den! Nevylézejte raději z postele! to opravdu není vtipný.

Věříte na osud? Na hvězdy? Já ne Nemůžu! Musela bych schizofrenicky kviklat v posteli a číhat na nějakou solidní předpověď. Takže radši moknu, hladovím a třeba ... se takhle promoknu k té vilce a dvojčatům. A víte co? Třeba tu svojí šťastnou hvězdu vážně mám!

Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsané, jako z mého života. Mě taky nedostane ekonomická krize. Doufám, že nejsem prase, aby mě nakonec nedostala prasečí chřipka Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
suprový článek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
skvělý článek
Obrázek uživatelky
profil
šťastnou hvězdu má každý. Důležité je ale vědět, kdy je aktivní. Horoskopy v novinách ale mají stejnou vypovídací hodnotu jako předpověď počasí. Dobrý astrolog nepředpovídá katastrofy, ale radí, co kdy udělat, aby se měl člověk dobře. Pak záleží také na nás, jak s tou informací naložíme. Zkusila jsem si to a něco o tom vím.
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsané
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles