Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Galerie Krokodýl

21. 01. 2015 | Vaše tipy

K Vánocům jsem od dcery dostala vstupenku do Galerie Krokodýl v Praze. Ihned jsem na internetu hledala bližší informace a těšila se na návštěvu. Galerie byla založena v září 2014 a je zde expozice živých krokodýlů, aligátorů a kajmanů. Současně je zde možné shlédnout výstavu fotografií z divoké přírody znázorňující život exotických zvířat ve volné přírodě výhradně od českých fotografů.

O víkendu dopoledne probíhá půlhodinové komentované krmení krokodýlů. Zde nám kvalifikovaní průvodci řekli mnoho zajímavostí ze života krokodýlů, aligátorů a kajmanů. Dozvěděli jsme se třeba, jak jednotlivé druhy rozeznat. Když jsem si prošla celou galerii, už na první pohled jsou rozdíly viditelné. Aligátoři jsou robustně stavění s mohutnou hlavou, relativně širokou a krátkou. Krokodýli mají výrazně širší a delší lebku a hřbet mívají načernalý. A kajmani, ti jsou oproti předešlým druhům podstatně maličcí. Krokodýli, aligátoři a kajmani žijí na březích tropických a subtropických jezer, řek a moří. Jejich charakteristické zbraně jsou lstivost, rychlost a tlama plná ostrých zubů. A právě podle zubů se dají také rozlišit. Krokodýl má dlouhé spodní špičáky, které jsou dobře viditelné, když zvíře zavře tlamu. Mají také delší tlamu než aligátoři. Spodní zuby aligátora nejsou při zavřené tlamě vidět. Krokodýli nedokážou kousat, potravu zuby trhají a hned polykají. Rozmnožování je u obou druhů stejné – samice naklade vejce do vyhrabané jámy na břehu a dobře si je střeží. Poté, co se mláďata vylíhnou, je donese v zubech do vody.

galerie KrokodýlPo přednášce u každého druhu následovalo krmení. V galerii se krokodýli krmí pravidelně. V přírodě vydrží poměrně dlouho bez potravy, ale potom jsou schopni spořádat veliké množství masa. Zde krokodýly krmí převážně kuřecím masem. Stehno vezmou do teleskopické tyče a strčí do terária. Krokodýl ho ucítí a rychlost, s jakou ho zhltne, je úžasná. Ale krokodýli nejsou jen nenažraní a zlí. Průvodce nám ukázal, že to jsou i citlivá zvířata. Vzal si dřevěnou tyčku a přejížděl s ní po hlavě krokodýla jako by ho hladil. Jeho výraz očí se úplně změnil a pootevřel tlamu. Vypadalo to, jako by se smál. Každopádně se mu to líbilo.

Nikdy jsem takto zblízka krokodýla neviděla. Je to zvláštní pocit, když mu koukáte téměř do očí. Každý jeho prudší pohyb mne ale vylekal. Měla jsem pocit, že na mne skočí. Nebyla jsem ale jediná. Líbilo se mi, že pro děti byly u terárií stupínky, aby dobře viděly. Bohužel pro některé děti bylo problém půl hodiny vydržet poslouchat přednášku a trochu rušily. Ale celkový dojem z návštěvy Galerie Krokodýl mám velice dobrý. Byl to od dcery úžasný dárek a moc mne potěšil.


Ana1hana1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Galerie Krokodýl:

Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
Galerie Krokodýl
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Včera jsem viděla reportáž v Toulavé kameře - a vzpomněla si na vaše fotky na CHŽ - tak jsme si řekli, že bychom tam mohli zajít. No a jaká náhoda- na Slevomatu je právě akce, tak jsem hned zakoupila vstupenky s mírnou slevou Smajlík A těšíme se.
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem s rodinou v Galerii Krokodýl v Praze - Holešovicích a velice se nám všem líbilo a určitě se tam brzo vrátíme. Davídek si kreslil v dětském koutku a já si užívala nádherných fotek a krokodýlků. Bylo to super a Váš článek se mi moc líbí Smajlík.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Košík