Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Glukomannan, vítaný pomocník při hubnutí

9. 03. 2021 | Diety
Na trhu existuje nespočet doplňků na hubnutí, které vám “zaručeně” pomohou ve vaší snaze snížit hmotnost. Někdy může být těžké se v nich orientovat a také důvěřovat jejich účinkům. Pokud se tedy rozhodnete takové doplňky do svého jídelníčku zařadit, je důležité si nejdříve o výrobku zjistit co nejvíce dostupných informací z důvěryhodných zdrojů. Jedním z těchto opěvovaných pomocníků je i přírodní vláknina glukomannan, na kterou jsme se v tomto článku zaměřili. Pokud chcete hubnout chytře a bez zbytečného hladovění, zbystřete.

Co je glukomannan?


hubnutí s glukomannemGlukomannan je přírodní ve vodě rozpustná vláknina. Získává se z kořenů rostliny konjak, která roste v asijských pohořích. Díky tomu, že se konjak pěstuje v nadmořských výškách, neobsahuje žádné toxiny. Kořen této rostliny obsahuje 40% glukomannanu a vyrábí se z něj konjaková mouka, která se používá v potravinářství. Glukomannan má blahodárný vliv na celkové zdraví, ale největší pozornost si získal jako doplněk na hubnutí.

Jak pomáhá glukomannan při hubnutí?


Studie z roku 2017 potvrdila, že vláknina glukomannan aktivně přispívá ke snížení hmotnosti. Hubnout začnete ve chvíli, kdy užíváte 3 gramy glukomannanu denně. Tyto výsledky potvrdily i další studie. V jedné z nich proběhlo testování na dvaceti obézních lidech, kterým byl denně glukomannan podáván, aby bylo zjištěno, zda dojde k úbytku jejich hmotnosti. Za 8 týdnů jejich váha v průměru klesla o 2,5 kg, a to bez změny jejich běžného stravování.

Kalorická hodnota glukomannanu je pro organismus velmi nízká, proto je hojně využíván při redukčních dietách, nadváze a obezitě. U rozpustné vlákniny je běžné, že vstřebává vodu a zvětšuje svůj objem, ale glukomannan má tyto účinky extrémně silné. Je totiž schopen nabobtnat až na úctyhodný 50násobek své původní hmotnosti. Díky tomu vyvolává i přes zanedbatelný energetický obsah zřetelný pocit sytosti v žaludku a potlačuje hlad.

Enzymy v našem trávicím traktu ho nedokáží rozložit, proto tělem projde v téměř nezměněné formě. Detoxikuje trávicí trakt a zároveň “krmí” přátelské bakterie ve střevech, čímž podporuje střevní mikroflóru. Glukomannan má nejen příznivý vliv na hubnutí, ale také snižuje cholesterol a pozitivně ovlivňuje vstřebávání cukrů a tuků v krvi.


Měli byste vyzkoušet glukomannan?


Podle ověřených informací a podložených odborných studií je glukomannan účinným doplňkem napomáhájícím k hubnutí. Takže pokud chcete hubnout, určitě ho doporučujeme. Stejně jako u jakékoli strategie hubnutí je ale nejdůležitější trvalá změna životního stylu. Glukomannan vám ji může usnadnit. Nezapomínejte však, že všechny metody hubnutí fungují nejlépe v kombinaci s pohybem. Začněte už dnes!




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice