Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrad Seeberg

18. 01. 2024 | Česká republika

Krásný den, milé čtenářky a čtenáři. Jedeme-li s manželem na výlet, snažíme si naplánovat co nejvíce cílů, které za jeden den chceme navštívit. Tuším, že to takto dělá většina turistů. Na turistické mapě vyhledáme vhodné cíle a podle nich si uděláme itinerář, který se potom snažíme splnit.

Když jsem minule psala o Aši a rozhledně Háj, slibovala jsem zmínku i o okolních hradech Seeberg a Vildštejn.

Hrad Seeberg

Na Ostrohu u Františkových Lázní se nachází kouzelný hrad Seeberg, jehož dnešní podobu tvoří románský a gotický palác, které doplňuje renesanční křídlo s krásnou arkádovou chodbou. Zajímavý zážitek nabízí i vstup do sklepních prostor hradu.

Seeberg se řadí mezi nejstarší hrady Chebska. Postaven byl během německé kolonizace na konci 12. století některým ze služebníků císaře Friedricha Barbarossy. Po připojení k Čechám věnoval Karel IV. hrad roku 1349 městu Cheb. Dnes patří Seeberg Františkovým Lázním.   

hrad SeebergHrad slouží výhradně muzejním účelům. Turistům a návštěvníkům nabízí rozsáhlé expozice prezentující dějiny hradu, černou kuchyni nebo výstavu panenek.

Prostory hrázděné barokní stodoly, kolny a věžového špejcharu v předhradí jsou naopak věnovány lidové kultuře, zemědělství a řemeslům chebského venkova v 19. století.

V létě se na hradu Seeberg konají komentované a noční prohlídky. Ke zdejšímu programu patří též tematická odpoledne pro děti i dospělé.

Pod hradem na stráni jsme potkali ovce kamerunské, které se velmi příkladně držely na nohou, byly přítulné a komunikativní. Jsou součástí ekofarmy Seeberg.


Lenig - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Hrad Seeberg:

Hrad Seeberg
Hrad Seeberg
Hrad Seeberg
Hrad Seeberg
Hrad Seeberg
Hrad Seeberg
Hrad Seeberg
Hrad Seeberg
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
díky za připomínku, už se těším na jaro, jezdíváme k Seebergu často. V okolí hradu je krásná turistická vycházka a opodál se nalézá ještě jedna dominanta - kostel Sv. WolfgangaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký hrad, byli jsme se tam taky kdysi podívat..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
za milá slovíčka.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkHrad je tak trochu zastrčený, ale krásný po restauraci. SmajlíkHezký článek.
Obrázek uživatelky
profil
Díky za poutavé čtení i fotkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles