Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hýčkejte ji! Užitečné návyky pro péči o mrazem namáhanou pokožku

22. 02. 2021 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Působí vaše pokožka unaveně a ztrácí jas i pružnost? V mrazivém počasí není divu. Stačí si však osvojit pár nenáročných návyků a můžete opět zářit a užívat si pocit příjemné hebkosti. Poradíme, na co nezapomenout a čemu se raději vyvarovat.

Ledové dny dávají pokožce pořádně zabrat. Kromě mrazu a větru je pro ni zátěží i topením vysušený vzduch a přechod ze zimy do tepla. To vše se poměrně záhy projevuje na jejím poněkud povadlém vzhledu i na našem pocitu, kdy příjemnou pružnost nahrazuje spíše napětí. Vybrali jsme pro vás tři oblasti, kterým věnovat pozornost, chcete-li své pokožce dopřát náležitou zimní péči.

péče o pokožku v ziměZaměřte se na detaily


Začněme zdánlivými drobnosti, které však mohou mít na pokožku vskutku blahodárný vliv. Předně ji chraňte před mrazem, jak jen můžete. Rukavice a šály i šátky z nedráždivého materiálu si berte, i když ven vybíháte jen na chvilku. Snažte se omezit časté přecházení ze zimy do vyhřáté místnosti a pokud možno nechoďte ven alespoň čtvrt hodinky poté, co jste si pokožku ošetřili. Doma se snažte zvlhčit topením vysušený vzduch a vyhněte se horkým koupelím. Byť je jejich vidina v mrazivém počasí velmi lákavá, voda by měla mít mezi 37 a 38 °C. Vyšší teplota může být příjemná, pro tělo už však představuje spíše zátěž. Kromě kardiovaskulárního systému nedělá příliš teplá voda dobře ani pokožce a vlasům, které vysušuje. 

Vylaďte základy


Všichni víme, že základem je pitný režim a pestrá a vyvážená strava. Jenže v zimě nás pocit žízně neupozorní tak spolehlivě jako v létě a chutě máme také spíš na sytější pokrmy než na syrové ovoce a zeleninu. Mějte tedy stále při ruce lahev či sklenku s čistou vodou a během dne si klidně dopřejte i minerálku a čaje. Z vitamínů a minerálních látek mají na správný stav pokožky příznivý vliv například niacin, riboflavin, biotin, vitamín A nebo zinek. Důležitý je také vitamín C, který přispívá k tvorbě kolagenu nezbytného pro normální funkci kůže.  Dohlédněte tedy na to, aby zdroje těchto látek nechyběly ani ve vašem zimním jídelníčku.

Zkontrolujte výbavu

Krém na ruce Alkmene Oliva


Mrazem vysušená pokožka si žádá kosmetiku plnou vyživujících a zvláčňujících složek. Prvotní volbou bývají mastnější přípravky s hutnější konzistencí. Dejte ale pozor, aby zbytečně nezanášely póry a pleť mohla dýchat. Obzvlášť důležité to je v případě, že máte problematickou pleť. Z tohoto hlediska je skvělé například bambucké máslo, k jehož přednostem patří právě schopnost hydratovat pleť bez zbytečného promaštění a ucpávání pórů. Vsadit můžete i na další přírodní látky v čele s rostlinnými oleji a antioxidanty. Ani v zimě nezapomínejte na ochranu před UV zářením a neslevujte ze svých kosmetických rituálů v podobě peelingu a vyživujících pleťových masek. O něco větší péči než obvykle si zaslouží především rty a ruce, kvalitní balzám a krém by tak měly mít ve vaší kabelce celou zimu místo zaručené.

Inspirace z přírody


Celou řadu zvláčňujících látek obsahuje přírodní kosmetika Alkmene Bio Oliva. Jak název napovídá, důležitou složkou jsou výtažky z olivových listů, a především olivový olej v bio kvalitě, který pochází z ekologického zemědělství. Ve všech přípravcích z této řady najdete také bambucké máslo. Pro mrazivé dny je jako stvořený Alkmene Bio Intenzivní krém Oliva, který je určen na tělo i obličej. Proměnit suchou pokožku v hebkou a vláčnou mu kromě již zmíněných látek pomáhají i kakaové máslo a slunečnicový olej. Příjemnou vzpruhou bude vaší pleti v ledových dnech i Výživná maska na obličej. Chybět nesmí ani kvalitní krém na ruce a samozřejmostí jsou i krémový sprchový olej a krémový olejový lotion, které zanechají vaši pokožku jemnou a pružnou. Kosmetika Alkmene Bio Oliva je vhodná i pro vegany. V jejím složení nenajdete parabeny, silikony ani minerální oleje. Více informací o ní najdete na www.liftea.cz, kde si můžete olivovou zimní výbavu rovnou pořídit.
 Alkmene Bio Oliva



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !