Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na správné stříhání nehtů u nohou?

15. 01. 2021 | Péče o tělo

Aneb aby nehty nezarůstaly


U nehtů na rukou někdy vede tvar mandle, jindy ostré hrany. Manikérky doporučují ale trendům příliš nepodléhat a stavět na ověřeném. Nehty na rukou totiž vypadají nejlépe zapilované lehce dokulata. Ale co s nohami?

Nehty na nohou módním trendům naštěstí tolik nepodléhají. Přesto je celá řada lidé neustále zastřihává špatně. Nevhodnou úpravou tvaru nehtů na nohou si tak koledují o nepříjemné bolesti, zatrhávání a ve výsledku také zarůstání.

péče o nohyNehty stříhejte vždy tak, aby rohy nehtů zůstaly přístupné. Základní rada proto zní: nevystříhávejte je ve valech, ale spíše do rovna. Doporučuji na doma používat štipky na nehty, které vás nepustí tolik do strany. Ostré rohy, které by vám vadily můžete zapilovat.

Úplně ideálním přístupem k péči o nehty na nohou je docházet na pravidelnou pedikúru jednou za měsíc. Zkušená pedikérka nehty vhodně zkrátí, ale také se postará o nehtová lůžka a odstraní ztvrdlou kůži. Právě díky pravidelným návštěvám pedikérského salónu se můžete vyvarovat zarůstání nehtů.


Jak zabránit zarůstání


Jakmile nehet začne zarůstat, dokáže vás pořádně potrápit. A na křesle pedikérky dříve nebo později stejně skončíte. Zkušený odborník je totiž tím jediným, kdo umí tento problém efektivně řešit. Jenže co dělat, když se k pedikérovi zrovna nemůžete vydat?

Pokud vás začne nehet bolet a nemůžete jít na ošetření, můžete zkusit roh nehtu podložit kouskem netkané textilie, nadzvedne se a přestane tlačit. Zásadně se nesnažte nehet vystřihnout ani nemáčejte nohy v žádných koupelích. Současně nedoporučujeme mazat framykoin nebo používat višněvského balzám či jiné mastné přípravky. Nejlépe uděláte, když budete místo vysušovat dezinfekcí. Pokud nemáte alergii na jód, doporučuji klasický Betadine roztok.

Správně vedená pedikúra je bezbolestnou prevencí klasického strhávání nehtu, které nás v případě domácích experimentů s nůžkami v okolí zarůstajících nehtů dost možná jednou čeká. Strhnutí nehtu není přitom efektivní řešením ani do budoucna.

Chirurgické řešení je většinou naprosto zbytečné a navíc nic neřeší, protože nehet po 2 ač 4 měsících opět doroste do problematického místa a situace se opakuje.


Zdroj: PODOest


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !