Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně pečovat o vlasy

28. 02. 2023 | Péče o vlasy
-Komerční sdělení-

Utrácíte příliš mnoho za drahé šampony, ale nedosahujete oslnivých výsledků, které vidíte v televizních reklamách? Většinou je běžné, protože v televizi vidíme příliš přehnané výsledky a tyto reklamy jsou vymyšleny tak, aby přilákaly zákazníky. Namísto utrácení za tyto značkové šampony a kondicionéry se s vámi chceme podělit o některé přirozené způsoby, jak získat nádherné a kvalitní vlasy.

Postupujte podle těchto jednoduchých rad pro krásu vlasů, které jim dodají lesk a pružnost, řada z těchto tipů pro vás bude známá a mnohé už děláte. Určitě byste rádi zašli do kadeřnického salónu, kde by vám kadeřnice pochválila kvalitu vlasů. Perfektní střihy od kadeřnice, barvení vlasů nebo společenské účesy budou na vašich vlasech vypadat úchvatně, když se o vlasy budete starat a osvojíte si následující rady:

Jak správně pečovat o vlasy1. Vajíčková péče
K úpravě vlasů použijte celé vejce. Pokud máte suché nebo lámavé vlasy, na zvlhčení vlasů použijte vaječné bílky. Na jednu kúru budete potřebovat  ½ šálku vaječné směsi, kterou aplikujte na čisté vlhké vlasy. Nechte působit 20 minut a opláchněte studenou vodou. Vyzkoušejte tento jeden z nejúčinnějších kosmetických tipů pro vlasy a všimněte si změny!

2. Čistota a vlažná voda jsou důležité
Nejdůležitější příčinou padání vlasů jsou lupy a svědění pokožky hlavy. Proto si myjte vlasy každé 2-3 dny, pro správnou regulaci přirozené vlasové mastnoty. Méně časté mytí vlasů také pomůže získat přirozenou postavu a lesk vlasů. Vynechejte sprchy s horkou vodou, protože horká voda způsobí, že vaše vlasy budou suché a křehké, protože z vlasů odstraní ochranné oleje. Proto preferujte teplotu, která je jen o něco vyšší než teplota vašeho těla.

3. Pro ty lesklé hebké vlasy
Připravte si směs z 1 šálku vašeho denního kondicionéru a 2-3 polévkových lžic medu. Tuto směs naneste rovnoměrně na mokré vlasy. Nechte působit 30 minut a důkladně omyjte. Tato směs uzavře vlasovou kutikulu a dodá vlasům úžasný lesk.

4. Terapie jedlou sodou
Jedním z kosmetických tipů pro vlasy je terapie jedlou sodou. Smíchejte 3 polévkové lžíce jedlé sody a trochu vody a po umytí šamponem si tímto roztokem opláchněte vlasy. Před posledním opláchnutím nechte působit alespoň 5 minut. Tato terapie pomůže odstranit přebytečný šampon a stylingový přípravek z vašich vlasů.

5. Vyrobte si kondicionér
Proteinový kondicionér získáte, když smícháte vejce a jogurt a vetřete do pokožky hlavy. Nechte působit 5 nebo 10 minut a poté úplně smyjte.

6. Ošetřujte sluncem poškozené vlasy
Připravte si směs z 1/2 šálku medu, 1-2 lžic olivového oleje a 1-2 lžic vaječného žloutku. Tuto směs naneste na vlasy po dobu 20 minut a poté opláchněte teplou vodou. Toto ošetření pomůže doplnit keratinové proteinové vazby.

7. Správná technika kartáčování
Nepoužívejte hřeben s plastovými štětinami, abyste zabránili lámání vlasů statickou elektřinou. Nejlepší způsob, jak si vlasy vyčesat, je nejprve vyčesat konečky, abyste odstranili zacuchání, a poté provést dlouhé načesávání od kořínků vlasů ke konečkům. Tato technika napomůže správnému rozprostření přirozeného vlasového mazu a tím zabrání lámání.

8. Hydratujte vlasy
Nalijte si do mokrých vlasů trochu piva. Rovnoměrně rozetřete a masírujte pokožku hlavy prsty po dobu 20 minut. Poté důkladně opláchněte, abyste se zbavili pivního zápachu. Proveďte tento postup jednou týdně pro hladké vlasy jako ze salonu

9. Pravidelně si zastřihávejte vlasy
Nechte si vlasy zastřihnout alespoň každých šest týdnů, abyste odstranili suché, roztřepené konečky.

10. Nečesejte mokré vlasy
Mokré vlasy jsou třikrát slabší, a proto je pravděpodobnější, že se lámou. Nejprve si vlasy vysušte ručníkem a poté je jemně rozčešte hřebenem se širokými zuby.

11. Nechte vlasy uschnout na vzduchu
Nechte své vlasy uschnout samovolně místo použití fénu. Použití tohoto umělého způsobu sušení způsobí, že vaše vlasy budou křehčí a suché. Pokud nemáte čas nechat vlasy uschnout na vzduchu, používejte fén s mírou a ujistěte se, že místo horkého nastavení používáte teplé nastavení.

12. Dobrá strava
Pijte hodně vody a jezte zdravou stravu se syrovým ovocem a zeleninou. Nejúčinnější domácí kúra pro péči o vlasy je zdravá strava. Jste to, co jíte, a to, co dáváte do těla, se projeví navenek!




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !