Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak úspěšně zatočit s šedinami a omládnout

7. 08. 2020 | Péče o vlasy
Šediny patří stejně jako vrásky mezi přirozené projevy stárnutí. Věk, ve kterém začneme objevovat své první šediny, je individuální. Pokud patříte mezi dámy, které na své šediny nejsou pyšné, máme pro vás pár tipů, jak s nimi rychle zatočit a užívat si mladistvý vzhled bez kompromisů.


Proč vlasy šedivějí?


Vlas ztrácí svou barvu, tedy šedne, jakmile vlasové folikuly produkují méně melaninu. Melanin je barvící pigment tvořící se v melanocytech vlasových kořínků. Ke zpomalení, omezení, či zastavení produkce melaninu dochází nejčastěji kolem 30 roku života v důsledku přirozeného stárnutí, avšak nemalou roli hraje také genetická predispozice, míra stresu, zdravotní problémy či dokonce kouření, kdy nikotin snižuje produkci melaninu.  

GR-7Věčně mladá


Barvení představuje jednu z nejčastějších forem řešení boje s šedinami. Pro světlovlásky může být rychlým i dlouhodobějším řešením přechod na světlejší odstín, ve kterém nebudou šediny téměř patrné. Zesvětlování vlasů však nese riziko poškození či zhoršení kvality vlasů. Pokud jste se svou přirozenou barvou vlasů však spokojená a barvení podstupujete pouze z důvodu krytí šedin, máme pro vás tipy, jak si můžete užívat svou původní barvu vlasů, aniž byste si vlasy barvila. „Dnes jsou na trhu k dostání produkty, které řeší přímo tvorbu barvícího pigmentu. V našem salonu jsme na zákaznících vyzkoušeli tonikum GR-7 Professional s bylinným složením obsahujícím extrakt z přesličky a kořenové kůry. Tato bylinná směs účinně napomáhá k obnově syntézy melaninu. Původní barva vlasů bez známek šedin se dostaví již během několika týdnů, efekt je díky pravidelnému používání trvalý,“ říká Jiří Boček, majitel kadeřnického salonu Studio Hairex.

Podpora tvorby melaninu


Genetické předpoklady si nevybíráme a nijak je neovlivníme, avšak ostatní faktory mající vliv na kvalitu a vzhled nejen našich vlasů ovlivnit můžeme. Produkce melaninu je proces, který vyžaduje odpovídající podíl mikroživin, vitamínů a minerálů. Tyto prvky dodáme tělu prostřednictvím vyvážené a pestré stravy či doplňků stravy. Strava bohatá na mikroživiny stimuluje i urychluje produkci melaninu a projeví se pozitivně i na kvalitě nehtů a kůže. Bylinky představují u mnoha kosmetických produktů hlavní účinnou složku. Není tomu jinak ani u produktů podporujících tvorbu melaninu. „Tonikum proti šedinám díky svým přírodním složkám vyživuje vlasové cibulky a přímo působí na tvorbu melaninu, čímž přirozenou cestou dochází k obnovení původní barvy vlasů,“ vysvětluje Patricie Petříková, brand manažerka GR-7 Professional.  
GR-7 Professional

Okamžitá maskování


Pokud potřebujete zakrýt šediny okamžitě, pomohou vám produkty běžně dostupné u kadeřníka či v drogeriích. Variantou pro naléhavé situace jsou vlasové korektory, pudry a řasenky. Všechny produkty fungují okamžitě a vydrží ve vlasech až do dalšího mytí. Vlasové korektory dokonale přilnou k vlasům a nijak negativně se nepodepisují na jejich kvalitě. Při aplikaci se vyplatí obezřetnost, a to především z důvodu zabarvení oblečení či obličeje. Z hlediska okamžitého řešení šedin je tento způsob zaručeně nejrychlejší, avšak krátkodobý.

-Komerční sdělení-


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý den už jste to někdo vyzkoušel? zda to opravdu tak funguje?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles