Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaké si vybrat stíny?

7. 10. 2011 | Krása
Pro každou ženu jsou oční stíny důležitou součástí líčení, chce se nalíčit tak, aby jí to co nejvíce slušelo a proto je důležité vybrat tu správnou barvu. Každá barva se hodí pro jiné oči, jiné jsou pro modré, jiné pro zelené a jiné pro hnědé oči.

Oční stíny se nevybírají ale jen podle barvy očí, ale také hraje důležitou roli typ pleti a tvar obličeje. Umět se správně nalíčit a správně zkombinovat barvy tak, aby byl celkový efekt co nejlepší, je někdy dost obtížné.

Barvu očí má každý v různých odstínech, ale všechny vycházejí z několika základních barev, kterými jsou hnědá, modrá a zelená. Je velmi důležité vědět, která barva právě vám sluší, protože pěkné líčení očí je většinou založeno na jemných, ale i výraznějších kontrastech. Například modré oči je dobré prozářit teplým odstínem. Hodí se oranžové a zemité barvy jako jsou čokoládová, mandarinková nebo neutrální oříšková. Oko můžete vytvarovat hnědou tužkou, víčka poprášit korálovou barvou ve dvou vrstvách a výrazněji nalíčit víčka v místě ohybu a tím se prohloubí pohled.

Modrým očím také budou slušet pastelové barvy jako je růžová, světle hnědá nebo světle modrá. Ve večerním líčení se pro modré oči dobře hodí světle šedá. Také se modré oči nádherně vyjímají ve spojení s hnědými stíny, ale pozor si dejte na černou, zelenou a stejnou modrou barvu jako jsou oči. Pokud máte oči zelené, je pěkné, když je orámujete růžovou nebo teplým tónem levandulové. Pro zelené oči se dobře hodí například růžová, hnědá, tmavě fialková a také šedá. Ženy se zelenýma očima by se měly vyhnout stínům v barvě modré a hlavně zelené ve stejném odstínu jako mají oči. Slušet jim to určitě bude, pokud si obtáhnou víčka tekutou černou linkou.

Ženám s hnědýma očima budou jistě slušet zlaté a tmavě pískové odstíny, mladší si také mohou dovolit slabé třpytky, které celé oko rozzáří. Slušet jim také jistě bude modrá a to kobaltová a azurová modř. Pěkně také bude vypadat růžová, světle fialová a světle hnědá. Pozor si jen dejte na barvu tmavě hnědou a bílou. Nezáleží ale jen na barvě očí, i když ta je většinou směrodatná, dobré nalíčení závisí také na barvě a typu pleti.

Pokud máte světlou pleť, určitě si vybírejte barvy, které jsou podobné vzdušné povahy, a to jsou například hnědá, kapučínová a fialková. Barvy nanášejte jen v minimálním množství, abyste si na tváři nevytvořily nepřirozenou masku. Vždy je pro světlou pleť lepší sáhnout po tlumenějších barvách, protože pastelové a hodně křiklavé mohou působit nepěkným dojmem. Pokud máte snědou pleť, budou vám slušet odstíny světle hnědé, šedé a stříbrnošedé. Pěkné budou také všechny odstíny světlých barev, naopak tmavé budou působit uměle a zmalovaně. Ženy s pletí do růžova mohou volit stíny v barvě světle fialková, šedá, světle hnědá ale i růžová. Zcela nevhodné jsou tmavé barvy a oranžová.

Pokud i tak si nevíte rady, která barvička vám bude slušet nejlépe, je dobré si poprvé zajít do kosmetického salonu, kde vám poradí a pak už se podle jejich rady můžete řídit a líčit samy.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
mám zeleno modré a nosím modré, zelené,a fialkové
Obrázek uživatelky
profil
já mám oči zelené a sluší mi pouze zelené nebo hnědé stíny .
Obrázek uživatelky
profil
Pokud je člověk zimní týpek, sluší i lenové modrozelené
Obrázek uživatelky
profil
mám tmavě modré oči ....kamarádka světle modré...a fakt se nemalujem stejně bo nám stejné stíny nesluší
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík supr článek..inspiraceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles